* Tribunalul Bacau a decis anularea concursului prin care Anca Sigartau a devenit managerul institutiei * sentinta a fost data in procesul intentat de Radu Bogdan Ghelu, unul dintre contracandidatii Ancai Sigartau, care a contestat modul de desfasurare a concursului

A trecut un an de la finalizarea concursului de ocupare a postului de manager al Teatrului Municipal “Bacovia”, la care s-au inscris Anca Sigartau, Radu Bogdan Ghelu si Noemi Eliza Judeu, in urma caruia câstigatoare a fost declarata actrita Anca Sigartau. Juriul concursului a fost format din actrita Maia Morgenstern, George Ivascu, actor, director al Teatrului Metropolis Bucuresti, Gentiana Ionescu, director adjunct al Teatrului Tineretului din Piatra Neamt, Radu Ababei, viceprimar al municipiului Bacau si Ilie Bârzu, consilier municipal, membru al Comisiei de Cultura, care au analizat proiectele de management propuse de fiecare concurent, dupa care a urmat un interviu.

La aflarea rezultatelor, actorul Radu Bogdan Ghelu, concurent plasat pe locul doi, in ordinea mediilor, ne-a declarat: “Imi rezerv dreptul de a actiona in conformitate cu Regulamentul de concurs, voi depune o contestatie la Primaria Bacau.” La rândul lui, viceprimarul Radu Ababei declara: “Departajarea s-a facut pe grile de evaluare pe fiecare om în parte. E adevarat ca e diferenta foarte mica, insa ma bucur ca a fost o concurenta adevarata. Conform regulamentului de desfasurare a concursului, candidatii nemultumiti au dreptul, in cinci zile de la comunicarea oficiala a rezultatelor, la contestatie, insa numai pe probleme de procedura.”

PUBLICITATE

Rezultatul concursului este contestat in instanta

Radu Bogdan Ghelu a depus contestatie la Primarie, insa i-a fost respinsa, in aceste conditii, concurentul de pe locul II a actionat in contencios administrativ deciziile comisiei de concurs, ale Consiliului Local si ale Primariei. “Am actionat in acest mod, intrucât un concurs pentru ocuparea unui asemenea post nu este o joaca de copii, ci un moment esential care poate schimba destinul unui om sau al unei institutii. De aceea las legea sa-si spuna cuvântul, in toate dimensiunile ei. …Eu sunt un luptator si merg mai departe”, ne declara la acea vreme Radu Bogdan Ghelu.

Au urmat mai multe termene de judecata, care s-au derulat pe parcursul unui an, timp in care, la Teatrul “Bacovia” s-au intâmplat si mai bune si mai rele, culminând cu demisia managerului teatrului, Anca Sigartau, in urma unor scandaluri si procese in instanta, dar si ca urmare a faptului ca Sigartau a fost nemultumita de nota de la evaluarea anuala, unde a obtinut o nota mai mica decât cea de la concursul de anul trecut.

Lovitura de teatru in pragul Primariei

Pe 5 aprilie 2016, Tribunalul Bacau a decis anularea concursului prin care actrita Anca Sigartau a devenit managerul institutiei, ca urmare a procesului intentat de Radu Bogdan Ghelu, unul dintre contracandidati, care a contestat modul de desfasurare a concursului. Tribunalul a anulat si dispozitia de primar prin care s-a constituit comisia de concurs si comisia de solutionare a contestatiilor dar si adresa prin care contestatia lui Radu Ghelu era respinsa.

Respinge cererea de acordare a despagubirilor pentru daune materiale ca neîntemeiata. Potrivit sentintei, Primaria si Consiliul local Bacau trebuie sa-i plateasca lui Ghelu si 10.000 de lei drept despagubiri morale. Respinge cererea de acordare a cheltuielilor de judecata constând în taxa de timbru, ca neîntemeiata.

De asemenea, obliga pârâtii la organizarea unui nou concurs în vederea ocuparii functiei de manager al teatrului Municipal Bacovia Bacau. Sentinta nu este definitiva, partile pot depune recurs în 15 zile de la comunicare, la Tribunalul Bacau, Sectia a II-a.

Primele reactii

“Ma bucur ca s-a putut lamuri, pe cale legala, un act care m-a facut sa pierd un an din viata, la care adaug si pierderile materiale si de imagine ca urmare a scoaterii piesei mele din repertoriul teatrului. Mi-am sustinut, impreuna cu avocata care m-a reprezentat, doamna Irimia Irina Mihaela, cu toate argumentele materiale, cu toata forta mea cele doua proiecte manageriale. Eu respect decizia instantei si nu am sa fac recurs, insa, in conditiile in care alta parte din proces va depune aceasta cale de atac, vom stabili atunci modalitatea de actiune”, ne-a declarat Radu Bogdan Ghelu.

De asemenea, actorul bacauan este decis sa candideze din nou pentru postul de manager al Teatrului “Bacovia”, atunci când el va scos la concurs, conform deciziei instantei, dar si a temeiurilor legale. “Ma lupt pentru performanta, am de dus la capat un proiect, un crez, acele de a repune teatrul pe fagasul legal si corect. Nu eu, nu noi dam verdicte, ci justitia”, spune Ghelu.

“Ca organizatori ai concursului, noi, Primaria, am facut toti pasii legali care au fost necesari, iar comisia de examinare s-a intrunit in conditii legale. Asteptam sa vedem motivarea instantei sI cu siguranta juristii Primariei vor face recurs. Nu am ce sa reprosez comisiei, care a fost formata din specialisti. Am incredere ca la recurs vom câstiga”
– viceprimarul Radu Ababei

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

7 COMENTARII

 1. Domnule viceprimar Ababei,,
  Daca instanta de judecata a considerat ca a-ti gresit,apoi sa fiti sigur
  ca a-ti gresit TOTAL in fata cetatenilor bacaoani,ca a-ti adus o excroaca
  ca sa conduca Teatrul,ce legatura avea madam sigartau cu bacaul???,poate
  doar politica PNL si afacerile,apropo,pe cand alt festival???.caci cetatenii au nevoie
  de CIRC????!!!!

 2. Apropo domnule viceprimar,,,,
  Am uitat sa va intreb cine plateste toate facturile lasate de madam sigartau???
  caci s-au adunat cam multe,,probabil DNA-ul va descalci itele,caci santem pe
  ultima suta de metri si dam in primire,,,,,<<<<

 3. Ababei este clar depasit total de situatie. Pai mai bolovane, daca in prima instanta tu nu ai fost prezent, nu ai facut intampinare, nu ai adus martori, te-a durut in paispe pe romaneste spus, tu ce anume contesti in apel ?!! Orice jurist o sa consulti tu, in calitate de mare intelectual de sport ce esti, daca nu te trimite la plimbare inseamna ca te crede un bou si vrea doar sa iti ia banii, sa te faca, sa iti treaga teapa. Recursul va fi in mod clar respins ca nefondat, pentru ca nu ai de ce sa te legi. Ce contesti tu la apel, ma ? Ca nu ai participat la proces ?! Citeste in ce consta procedura de apel, Ababule. Cine pana mea numeste asemenea tontalai in functii, oameni buni ? Un viceprimar de ditamai orasul ar trebui sa stie, dupa atatia ani de meserie, lucruri de baza cum este si legislatia, procedurile judecatoresti samd.

 4. va da inteligenta pe dinafară. va place sa va ascundeti in spatele unui neica nimeni. eu nu am auzit de ghelu …. dar de sigartau de vreo 25 de ani da . RUSINE FARISEI JEGOSI !

 5. eu am auzit de ghelu asa cum am auzit si de sigartau diferenta consta in clopotei din urma marei actrite sigartau care a mintit intruna ca pandele e consilierul ei de fapt e SOTUL cu acte si in urma lui numai TZEPE………intrebati sibiul……….au venit la japca ne-au facut asta e………..

 6. Radu Ababei si Tiberiu Liviu Serban fac parte din organizatia PNL Bacau! Aduc o mare pata de imagine pentru aceasta organizatie si totusi, nu se intampla nimic, nicio masura!Mai ales din partea organizatiei PNL! Ce sa intelegem? ca organizatia PNL Bacau isi asuma cele doua persoane si isi asuma si ce au facut cele doua persoane! Adica au adus in Bacau pe Anca Sigartau si Dragos Pandele, pentru a sifona banutii bacauanilor…. nu? Oare toti din PNL sunt la fel? Radu Ababei…. si Tiberiu Liviu Serban…. vecini de bloc, de etaj, etc. Asteptam sa vedem ce se mai intampla cu procesele si banii sifonati.

LĂSAȚI UN MESAJ