Capul de afis al sedintei de ieri a Consiliului Local a fost un proiect de hotarâre care prevedea acordarea de locuinte de serviciu medicilor ce ar dori sa lucreze in Spitalul Judetean. Locuintele solicitate sunt in blocul gestionat de Primarie, care are 40 de apartamente si se afla in zona Bucegi, in care ar urma sa locuiasca medicii ce vor lucra in Spitalul Municipal.

Proiectul a fost elaborat de consilierii PSD, iar pentru a face lobby in favoarea documentului, la sedinta a venit si deputatul Cosmin Necula, seful organizatiei municipale a PSD. El a cerut aprobare sa ia cuvântul si le-a explicat consilierilor cât de necesara este decizia.

“Blocul sta nefolosit de patru ani. Sunt deja cunoscute cazurile unor medici care au venit in Bacau si au vrut sa lucreze la Spitalul Judetean, dar nu au putut primi locuinte de serviciu. Unul dintre ei a plecat apoi la Spitalul Moinesti, unde a gasit toate conditiile. Aceasta hotarâre ar fi in beneficiul actului medical de la Bacau”, a spus deputatul Necula.

Consilierul local Cristi Manolache l-a intrebat pe Necula de ce nu a fost interesat de aceasta problema si cât a fost consilier local, intre 2008-2012. Deputatul a parut iritat de intrebare, a spus ca ii va raspunde in afara Consiliului Local, dupa care a intors spatele si a iesit in tromba din sala de sedinte. Intr-un final, proiectul de hotarâre a fost respins, cu doua voturi pentru, unul contra si 19 abtineri. Viceprimarul Radu Ababei a spus ca in sedinta urmatoare de consiliu local va fi gasita totusi o rezolvare.

Pe soptite, intre consilieri a circulat intens zvonul ca a existat ordin ferm sa se faca orice pentru blocarea acestei hotarâri a PSD-ului, ordin venit din zona Primariei. Intr-o situatie inedita sunt si medicii de la Spitalul TBC, care nu au dreptul la locuinte de serviciu in blocul mentionat, desi spitalul este administrat de Primarie.

De mentionat ca si primarul Romeo Stavarache, care nu participa la sedinte din cauza intredictiei de a fi in contact cu unele persoane, s-a aflat prin preajma. El a fost vazut inaintea sedintei pe una dintre cladirile complexului expozitional, privind la consilierii care se adunau pentru sedinta.

Un alt proiect important dezbatut ieri a fost cel referitor la lista finala a proiectelor care vor primi finantare nerambursabila pe baza Legii 350. Sumele alocate tuturor domeniilor sunt cu 20% mai mici decât anul trecut, lucru pus de consilierul Manolache pe seama proastei gestionari a orasului. Viceprimarul Radu Ababei a motivat fondurile mai putine prin incasarile mai mici la bugetul local si prin lipsa alocarilor de la bugetul de stat. Printre cele mai vaduvite sectoare este cel social, unde exista doar opt proiecte, care au absorbit doar jumatate din sumele alocate. Pentru a se aloca intreaga suma, se va organiza o noua sesiune de proiecte.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

9 COMENTARII

  1. daca acest ,,limbric ” pe nume de necula este asa de tare ,de ce nu se duce la benea sa ii dea ordin ca,consiliul judetean sa faca un bloc de locuinte pt medici? rusine pt consilierii bacauani ca l-au primit in consiliul local ca sa isi dea cu parerea.bravo,d-le manolache ca l-ai dat afara..

    • Este vorba despre spitalul municipal unde dl benea, implicit cj nu au nici un amestec. Nici nu stii care e subiectul si predicatul in propozitie. Informeaza te intai si apoi gandeste!!! Iar daca rezulta ceva in urma acestui proces abia apoi deschide gura!

  2. Cuib de MAFIOTI in frunte cu primarul si benea! Interesele orasului nu coincid cu interesele acestor canalii. Este nevoie de medici in Bacau si vad ca politrucii astia fac tot posiblilul pentru ai alunga. Aveti vreun contract cu biserica libricilor? Vi se da bonus pe cap de mort cu zile?

  3. Mariane, esti pe droguri ca si sefii tai de la partid ? BLOCUL ESTE GATA CONSTRUIT, retardatue, e construit pe banii nostri, inidferent cu ce partid votam, este pentru medicii nostri, care daca tu ca un bou ce esti vii la operatie, or sa ta trateze nu ca pe o vita ce esti, ci ca pe un om normal. De ce sa se mai construiasca un bloc, când asta este gata de ani de zile si se degradeaza aiurea ?

  4. Blocul se doreste a fi un orgoliu al d-lui primar. Trebuie dat obligatoriu cand spitalul este gata ca sa iasa bine si sa triumfe dl primar. De patru ani nu este receptionat si in acest timp s-au cheltuit pt paza blocului milioane de lei. Trebuie alocat medicilor tineri rezidenti ce vin sa lucreze la spitalele din Bacau. Mare atentie nu trebuie transformata si manevrata situatia pt a obtine unii doctori vulpoi batrani si odraslele lor spatii locative.

  5. Ca de obicei, domnul Manolache sta prost cu logica. Il acuza pe Necula ca nu a luat pozitie despre abandonul unui bloc, in 2008, deci inainte de a se construi , inainte de a fi inceput spitalul si inainte de a apărea problema nedarii in folosintă a blocului?! Cum putea Necula, sa militeze pt o problema care nu exista, cand era consilier local? Si apoi, de unde avea sa stie Necula, in 2012, ca blocul va ramane abandonat atatia ani sau ca spitalul municipal nu va fi gata nici acum, cand a ridicat problema? Hai sa nu cădem in patima prostiei , chiar si intr o aberatie de genul asta. Pe principiul lui Manolache, Necula nu ar mai trebui sa aiba nici o initiativa ca deputat , pt ca nu a avut o ca si consilier local! :)) Mai bine ar motiva propriul vot de respingere a proiectului , public!

  6. D-le Legionarul, pe linga asta, cind aveti de gind sa respectati si dvs legea si sa elibereze inginfatele alea de la magazinul dvs bon fiscal?

LĂSAȚI UN MESAJ