Doua batrâne din satul Mâgla, comuna Negri, pot spune ca s-au mutat in locuinte noi, dupa ce casele din chirpici in care au locuit zeci de ani s-au naruit in inundatiile care au lovit localitatea la inceputul lunii.

De atunci, ele au locuit la binevoitori din sat. Noile locuinte sunt de fapt niste containere concepute special pentru astfel de situatii de criza si asigura un confort minimal. Acolo, pentru o perioada limitata de timp, cele doua femei, Elena Adascalitei si Aristita Apostol, urmeaza sa isi duca traiul, pâna când se vor gasi solutii pentru ridicarea unor case adevarate.

Viceprimarul comunei Negri, Daniel Patriche, a precizat ca aducerea modulelor a fost posibila cu sprijinul Consiliului Judetean Bacau, din partea caruia in comuna a fost vicepresedintele Ionel Floroiu, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si a Primariei Negri. Pentru inlaturarea efectelor inundatiilor, o mâna consistenta de ajutor a fost intinsa si de autoritatile si satenii din comuna vecina Prajesti.

PUBLICITATE

Nu in ultimul rând, sprijin s-a primit si din partea unor simpli cetateni din judet, cum este o doamna din Onesti, care a donat tâmplarie si alte obiecte de uz casnic necesare intr-o gospodarie. Orice sprijin este binevenit la Mâgla, iar cine este dispus sa il acorde poate contacta autoritatile locale ale comunei Negri.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ