Centrul „American Corner Bacau” a organizat ieri, 18 februarie, o serie de activitati, la care au participat elevi ai Colegiului National „Ferdinand I” Bacau, care au aflat astfel o parte din Istoria Presedintilor Americani.

Programul a cuprins si prezentari PowerPoint, despre cei mai renumiti conducatori ai Statelor Unite si s-a incheiat cu vizionarea filmului „So, you want to be a President?”. Elevii au completat si chestionare referitoare la tema în discutie, iar la final au primit materiale informative si brosuri.

Alte doua workshop-uri s-au desfasurat sub genericul „Martin Luther King jr.” si „Miscarea pentru drepturi civile”. Programul a cuprins vizionarea filmelor documentare „In Remembrance of Martin” – care evoca aspecte din viata lui Martin Luther King jr., rolul sau în lupta pentru drepturi civile în Statele Unite si „The March” – care prezinta celebrul Mars pentru Libertate din 31 august 1963, de la Washington D.C., la care au participat peste 250.000 de persoane, negri si albi.

În cadrul dezbaterilor care au urmat au fost amintite mai multe personalitati afro-americane, precum: Harriet Taubman, Rosa Parks, Corretta King, Malcolm X si Jesse Jackson. Centrul „American Corner Bacau” a pregatit si o expozitie de carte, având ca tematica personalitati afro-americane, dar si o cronologie a istoriei afro-americanilor.PUBLICITATE