24 iulie 2024
ActualitateLaurentiu Neghina nu mai este primarul Onestiului

Laurentiu Neghina nu mai este primarul Onestiului

Mandatul de primar al municipiului Onesti, obtinut de Laurentiu Neghina la ultimele alegeri, a incetat vineri, 19 iunie 2015. Si primarul comunei Prajesti si-a pierdut mandatul.

Ordinul de incetare a mandatului a fost semnat de subprefectul Toma Constantin, Dorian Pocovnicu, prefectul judetului, fiind in concediu.Motivul este decizia data de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), care a stabilit ca nu doar primarii condamnati la inchisoare cu executare isi pierd mandatul, ci si cei care beneficiaza de suspendare.

Neghina a fost condamnat la 8 luni de inchisoare cu suspendare in dosarul “Mita la Bac”.

Viceprimarul municipiului, Nicolae Gnatiuc, a demisionat in urma cu doua zile, “pentru a respecta votul cetatenilor exprimat in urma cu trei ani”, dupa cum a declarat.

Gnatiuc spera ca va deveni primar interimar, insa, se pare ca PSD, din care face parte, a decis altfel si luni, intr-o sedinta speciala a consiliului local, functia de viceprimar cu atributiuni de primar va fi incredintata consilierului Alexandru Cristea (UNPR).

Laurentiu Neghina a candidat pe listele comune ale PDL – UNPR sub sigla “Aliantei pentru Bacau” in 2012 si a castigat manadatul de primar in dauna lui Emil Lemnaru (PSD).

Tot vineri, subprefectul a semnat ordinul de incetare a mandatului primarului comunei Prajesti, Eugen Antica, condamnat cu suspendare in acelasi dosar cu Neghina.

Dosarul „spaga la Bac” de la Liceul „Alexandru Vlahuta” Podu Turcului, in care au fost cercetate circa 100 de persoane, a fost deschis in 2010.

Procurorii, politistii de la anticoruptie si mascatii au descins la examenul de Bac si au ridicat mai multe plicuri cu bani si liste cu numele unor candidati, despre care anchetatorii spuneau la vremea respectiva ca au platit ca sa treaca probele.

Directorii unitatii de invatamânt si secretara au fost condamnati in primul lot, la pedepse de 2 si 3 ani de inchisoare cu executare.spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri