Candidatul la președinția României, Klaus Werner Iohannis, s-a aflat vineri, 22 noiembrie, în Bacău, la Teatrul de vară „Radu Beligan”, unde a avut loc ultima parte din campania electorală pentru turul 2 al alegerilor prezidențiale.

Aici, peste 1.500 de susținători ai liberalului Iohanis și-au așteptat cu nerăbdare candidatul care a sosit însoțit de întreg staff-ul de campanie. Cu o întârziere de 15 minute față orarul stabilit, numeroasa delegație liberală și-a făcut apariția în sala de festivități, președintele Iohanis salutând din mers asistența și dând mâna cu cei aflați în apropierea sa.

Mitingul electoral a fost moderat de Robert-Ionatan Sighiartău care, de altfel, i-a și prezentat pe cei din delegația care l-a însoțit în Bacău pe candidatul Klaus Iohannis, respectiv Dan Cotreanu, șeful de campanie, Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, eurodeputatul Siegfried Vasile Mureșan și Cristian Bușoi, deputata Cristina Trăilă, Tudorița Lungu, senator Daniel Fenechiu, fostul europarlamentar, Mihai Țurcanu, vicepreședintele Senatului, Alina Gorghiu, și, evident, președintele filialei Bacău a Partidului Național Liberal, Ionel Palăr.

După intonarea imnului de stat, au vorbit, pe rând, Ionel Palăr, Alina Gorghiu și Rareș Bogdan, încercând să mobilizeze electoratul inclusiv prin mesaje de genul „sunați-vă și vorbiți cu toate rudele dumneavoastră din străinătate să meargă la vot”. Finalul i-a fost rezervat candidatului Klaus Iohannis care, timp de 20 de minute, a transmis mesaje anti – PSD, spunând că „și-a schimbat fața, de mai multe ori, a schimbat politicieni de la vârf, dar PSD-ul nu s-a schimbat”, fără, însă, a se referi și la contacandidata sa, Viorica Dăncilă

„În această campanie, m-am întâlnit cu peste 100.000 de oameni, am vorbit direct, am strâns mîna a zeci de mii de români, ca să nu mai vorbim de zecile de mii de selfie-uri pe care le-am făcut. Pe mine m-au impersionat. M-au impresionat fiindcă toți au venit cu sufletul deschis, toți au venit cu speranță, toți au venit cu optimism și toți mi-au spus «Scăpați-ne de PSD»”, a transmis asistenței candidatul Klaus Iohannis.


PUBLICITATE