In acest week-end, tinerii bacauani sunt asteptati, in padurea Magura de lânga Bacau, sa petreaca trei zile si trei nopti alaturi de artistii preferati la “Maraton Festival”. In perioada 1-3 august, fanii muzicii electronice, rock alternativ sau hip-hop se vor putea bucura de prezenta a peste 40 de artisti pe cele patru scene special amplasate.

Dintre cei care vor intretine atmosfera ii amintim pe: Grasu XXL, Guess Who, Suie Paparude, Maximilian, Alternosfera, Raresh sau Vera. Duminica este rezervata muzicii electronice, punctul de plecare a intregului proiect, când pe scena vor urcaGescu, Horatio, Libe, M-phunk, Epitet si SYL.

Pe lânga concerte, se vor organiza si o serie de workshopuri pentru cei care aspira la o cariera de DJ, un bazar handmade, o demonstratie de graffiti dar si diferite expozitii. In acelasi perimetru vor fi amenajate standuri cu mâncaruri pentru toate gusturile, dar si cu bauturi racoritoare. Doritorii se vor putea inscrie la concursuri (karaoke), jocuri cu apa, sau pot asculta muzica live la “City Pub” si “Pub’S”, care isi muta pentru trei zile terasele la iarba verde.

PUBLICITATE

In “Lounge Area” vor fi amplasate umbrare si hamace numai bune pentru lenevit sau pentru a viziona scurtmetrajele propuse de organizatori. Anul acesta, exista si o zona de campare dotata cu toate facilitatile necesare (dusuri, toalete, paza, internet, “garderoba” de telefoane, zona de obiecte pierdute), pentru cei care nu vor mai vrea sa plece acasa.

Pretul unui billet de o zi (disponibile doar la intrare) pleaca de la 25 de lei joi si creste la 30 de lei in a doua zi, respectiv 40 de lei pentru spectacolul de sâmbata. Cei care doresc sa campeze pe parcursul intregului festival in padurea Magura isi pot procura de la “Zebra Club”, “Pub S4” sau “City Pub” abonamente.

Acestea includ bilete la toate spectacolele si costa 75 de lei. Se doreste valorificarea locului fara a-l distruge, motiv pentru care au fost folosite doar materiale naturale pentru amplasarea scenelor (lemn, pânza). De asemenea o echipa formata din peste 30 de voluntari se va ocupa de curatarea perimetrului dupa terminarea ultimei zile de festival.

La punctele de reciclare, cei care se vor implica in actiunea de protejare a mediului aducând peturi vor fi premiati. Bacaul gazduieste primul “Maraton Festival” din Estul României.

Madalina Gheta


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ