28 martie 2024
ActualitateJocul, ca formă de cercetare, la Grădinița „Lizuca” din Bacău

Cerc pedagogic

Jocul, ca formă de cercetare, la Grădinița „Lizuca” din Bacău

Jocul, ca metodă de cercetare, a atins cote nebănuite la Grădinița Lizuca Bacău, unde s-au desfășurat, zilele trecute, activitățile cercului pedagogic al educatoarelor din Centru metodic nr. 3.

Tema cercului, amplă și ofertantă, Jocul – modalitate de exprimare a eului, de socializare, învățare, educare, dezvoltare, a dezvoltat crearea unor activități interesante și captivante, atât pentru preșcolari, cât și pentru cadrele didactice participante.

Astfel, preșcolarii grupei mari Licuricii, condusă profesoarele Adam Oana și Rusu Anca Monalisa, au participat la activitatea demonstrativă realizată în colaborare cu prof. Andreia Petcu, președintele Asociației Learning by Teaching București și colaborator al Agenției pentru Educație timpurie-Asociația OvidiuRo.



Activitatea a purtat preșcolarii pe tărâmul experimentelor științifice, unde, sub forma unor jocuri, cei mici au observant cum se extrage clorofila din frunze și cum se colorează plantele. Poveștile naturii au introdus copiii în lumea explorării mediului natural. A doua parte a activităților cercului pedagogic a invitat cadrele didactice participante în a iniția câteva jocuri în natură, jocuri care pot fi utilizate cu preșcolarii de către fiecare educator.

Activitățile cercului pedagagogic s-au bucurat de prezența invitaților de seamă: inspector pentru educație timpurie, prof. Veluța Maftei, prof. Aurelia Pițu de la Grădinița nr.18, și educatoarele Maria Popa, Grădinița Roza Venerini Bacău.

Profesor Noemi Năsturaș, responsabil cerc pedagogic, a spus: „Activitățile cercului pedagogic de astăzi au fost gândite nu doar ca un schimb de bune practice, ci și ca o activitate de formare prin implicarea cadrelor didactice participante în exersarea, ca și când ar fi preșcolarii cu care lucrează, unor jocuri cu tematică și material din natură, în exersarea metodei Dalcroze, care reprezintă o abordare interactivă și pluridisciplinară a muzicii care permite dezvoltarea inteligențelor multiple, a afectivității, a motricității, a imaginației si a gândirii în relație cu muzica în grup și în spațiu.”

Prof. Florentina Vieru, director al Școlii „Ion Creangă” Bacău a precizat: „Felicitări și mulțumiri pentru echipa care a știut să surpridă ca de fiecare dată cu: alegerea temei, cadrul de desfășurare pentru fiecare secvență, materialele pregătite, invitatii deosebiți, și mai ales pentru armonia și zâmbetul cu care ne-au întreținut !”

Activitățile s-au încheiat cu organizarea unor dezbateri pe tematica propusă, activități conduse de responsabilul centrului metodic nr. 3, prof. Elena Roșca (directorul Școlii „Alecu Russo”), care s-a declarat încântată de buna organizare și desfășurare a cercului pedagogic.

În organizarea activităților cercului au fost implicate toate cadrele didactice din unitate, fiecare educatoare prezentând experimente realizate la clasă-prof.Lenuța Păduraru, educ. Irina Macsim, jucării create din materiale reciclabile- prof. Maria Magdalena Știrbu, prof. Anișora Arhip, prof.Simona Balan, prof. Alina Toma, desene cu tematica naturii în anotimpul de toamnă-prof.Petronela Lupușoru, educ. Maia Nuțu, crearea unui ambient de tipul unor ateliere de lucru și recreere în aer liber- prof. Petronela Moraru, prof. Elna Chelmuș, prof. Oana Brumia și prof.Elena Luca, prof.Lina Daviduță.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri