În ziua de 13 noiembrie 2014 a fost organizată şi executată o acţiune specifică de prevenire şi combatere a sustragerii de material lemnos în zonele împădurite din apropierea localităţilor Oneşti, Oituz, Pralea, Căiuţi, Cleja din judeţul Bacău. La această acţiune au participat jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău în cooperare cu lucrători din cadrul Direcţiei Silvice Bacău.

În jurul orei 13.00 în zona localităţii Filipeşti (Oneşti) a fost identificat numitul Dan J. de 33 ani din aceeaşi localitate care transporta cu ajutorul unui autovehicul material lemnos în cantitate de 4 m cubi.

Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării de către lucrătorii silvici, aceştia procedând şi la sancţionarea contravenţională a făptuitorului cu amendă în valoare de 2.000 lei (transport de material lemnos fără documente legale).

PUBLICITATE

În jurul orei 17.00, în zona localităţii Hârja (Oneşti) au fost identificate 2 persoane care transportau cu ajutorul unor atelaje cu tracţiune animală material lemnos fără forme legale. Cei doi făptuitori, Valentin C. de 58 ani din localitatea Oituz, judeţul Bacău şi Jenică H. de 39 ani din aceeaşi localitate, au fost sancţionaţi cu amendă de 2.000 lei fiecare pentru transportarea materialului lemnos fără documente legale; de asemenea, s-a
procedat la ridicarea în vederea confiscării a lemnului tăiat ilegal din fondul forestier.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ