Jandarmii Grupării de Jandarmi Mobile Bacău vor fi alături de creştinii ortodocşi la lăcaşele de cult de unde vor lua Lumina Învierii şi se vor desfăşura slujbe religioase cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşti.

În această perioadă, efective din cadrul unităţii vor desfăşura misiuni specifice în zona de competenţă, pe linia menţinerii unui climat de siguranţă pentru cetăţeni precum şi asigurării ordinii şi liniştii publice.

Premergător şi pe timpul oficierii slujbelor religioase specifice sărbătoririi Învierii Domnului, Prima şi a doua zi de Paşti vor fi asigurate măsuri specifice de ordine şi siguranţă publică la unele lăcaşe de cult din judeţele Bacău, Neamţ, Vrancea şi Galaţi.

În acest sens, pentru evitarea incidentelor nedorite, jandarmii recomandă participanţilor să manifeste calm şi răbdare, să respecte indicaţiile forţelor de ordine, evitând implicarea în conflicte de orice natură; în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite ajutorul echipajelor de jandarmi; să acorde o atenţie deosebită copiilor care îi însoţesc, bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.), să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia, pe traseele de deplasare precum şi pe timpul slujbelor religioase.
De asemenea, cetăţenii sunt rugaţi să anunţe la numărul unic de urgenţă 112 orice incident sau orice altă problemă legată de ordinea şi liniştea publică.

Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău vă urează Sărbători Pascale liniştite!


PUBLICITATE