Marti, 23 iulie 2013, a avut loc o sedinta extraordinara a Colegiului Prefectural. Daca tot a fost extraordinara, membrii Colegiului au primit oaspeti de seama – un grup de elevi si cadre didactice din Germania, care participa la un proiect european “Multi 2013”, derulat de Scoala “Spiru Haret” din Bacau. Elevii din Germania au avut ocazia sa vada pe viu cum se desfasoara o activitate a Institutiei Prefectului, una dintre componentele democratiei si descentralizarii functionale.

Proiectul ”MULTI 2013”, se desfasoara in aceasta perioada in parteneriat cu Institutia Prefectului, Primaria Municipiului Bacau, Societatea de Stiinte Istorice Bacau, Colegiul National “Vasile Alecsandri”, Asociatia Parintilor Scoala “Spiru Haret” Bacau si este menit sa ofere elevilor educatie civica si sustinere sociala, sa promoveze competitivitatea, creativitatea, toleranta si responsabilitatea sociala in activitatile civice. Activitatile sunt derulate de un numar de 200 de elevi din Scoala Gimnaziala “Spiru Haret” Bacau si din Oberhausen, Germania.

Ordinea de zi a Colegiului Prefectural a cuprins o informare cu privire la pregatirea unitatilor scolare pentru inceperea anului scolar 2013-2014 si un referat asupra efectelor precipitatiilor din ultima perioada, cât si a lucrarilor care se executa sau ar trebui executate pentru inlaturarea acestor efecte, prezentat de SGA.

PUBLICITATE

Inspectorul scolar general, prof. Theodora Sotcan, a informat conducerea Prefecturii si pe membrii Colegiului privind modul si actiunile care se desfasoara in perioada urmatoare pentru inceperea in bune conditii a noului an scolar. In anul scolar 2013-2014, in judetul Bacau, in invatamântul de masa, vor functiona 168 de unitati de invatamânt cu personalitate juridica, din care 69 in mediul urban si 99 in mediul rural. Tot din reteaua unitatilor de invatamânt mai fac parte cele doua Cluburi Sportive scolare de la Bacau si Onesti si Palatul Copiilor.

In unitatile de invatamânt preuniversitar se preconizeaza ca vor fi inmatriculati 17.364 elevi in invatamântul prescolar, 31.312 in cel primar, 28.529, la gimnaziu si 24.258 vor fi liceeni, pe ruta directa, doar 1411 vor urma cursurile scolii profesionale si 660 la postliceala. In clasele pregatitoare se estimeaza ca vor fi inscrisi 5.819 copii.

Toate cele 342 de cadre didactice de la aceasta forma de invatamânt vor participa in lunile iulie si august la cursurile de formare. Tot in aceasta perioada vor fi organizate concursurile pentru ocuparea posturilor vacante. Din situatiile de pâna aum, in judetul Bacau nu vor fi probleme majore, fiecare clasa si disciplina vor fi acoperite cu cadre didactice.

“Având in vedere situatia posturilor vacante si situatia inscrierilor, in acest moment se preconizeaza ca pentru specializarile invatatori si educatoare vor fi dificultati in acoperirea catedrelor vacante, numarul de posturi vacante fiind mult mai mare decât numarul candidatilor inscrisi la concurs (196 posturi educatoare – 96 candidati inscrisi, respectiv 236 posturi invatatori – 96 candidati inscrisi). Inspectoratul scolar va cauta solutii pentru fiecare caz in parte. Suntem siguri ca pâna la inceputul anului vom gasi modalitati de acoperire si a acestor catedre” – a declarat prof. Theodora Sotcan, inspector general al ISJ.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ