Institutia Prefectului a facut o prima evaluare a pagubelor inregistrate in urma ploilor abundente de saptamâna trecuta.

Sunt în teren 4 echipe mixte ale Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, desemnate prin ordin de prefect, pentru evaluarea reala a efectelor si pagubelor.

Pâna acum , raportul arata ca s-au înregistrat pagube în 110 localitati din 44 de unitati administrativ-teritoriale.

PUBLICITATE

Au fost afectate 128 de persoane, din care o persoana a decedat, 82 de persoane au fost evacuate din locuinte, 47 de persoane au fost salvate prin interventie directa a echipajelor;  232 de locuinte si 56 de anexe gospodaresti au fost avariate, iar 4 locuinte si 12 anexe au fost distruse; 500 de animale au fost evacuate/salvate.

Au fost inundate 43 de case, 586 de curti/gradini, 228 de beciuri/subsoluri, 1504,88 ha terenuri arabile, 220 ha pasuni si fânete, precum si o portiune de 0,06 km drum national în Slanic Moldova. Doua localitati, Zemes si Solont, nu au alimentare cu gaze.

De asemenea, au fost avariate 34 de poduri si podete, 420 de fântâni, 10,405 km  diguri, 11,55 km de drumuri judetene au fost afectate de aluviuni, 178,395 km de drumuri orasenesti/comunale/satesti au fost afectate de aluviuni, 1 linie de cale ferata are restrictie de viteza la 30 km/h. Circa 1500 de oameni au intervenit pentru limitarea pagubelor si salvarea oamenilor.

„În prezent, continua actiunile de evacuare a apei din beciuri si fântâni, precum si activitatea de evaluare reala a pagubelor produse. Nu mai sunt localitati izolate sau fara gaz, electricitate sau apa potabila”, a declarat Carmen Cioltan, purtator de cuvânt al Prefecturii Bacau.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ