Ionel Floroiu, vicepresedintele CJ Bacau, s-a intâlnit, ieri, cu oficiali din Feytiat (Franta), care este infratita cu localitatea Livezi.

Francezii au venit in Bacau ca sa doneze 12.000 de euro pentru amenajarea unui parc de joaca in Livezi si sa intareasca parteneriatul cu autoritatile locale. Chassain Gaston, noul primar, este insotit de Bernard Fourniaud, ex-primar, in prezent, vicepresedinte al conglomeratiei Limoge, si de doi reprezentanti ai Comitetului de infratire.

Francezii au discutat cu alesii locali si au aflat care mai sunt nevoile populatiei din Livezi si ce propuneri de colaborare au consilierii.

PUBLICITATE

In week-end, au vizitat statiunea Sl. Moldova, Salina Tg. Ocna, Sala “Nadia Comanesti” si Biblioteca Municipala Onesti, unde, surpriza, se desfasura Scoala de Vara Francofona. La intâlnirea de ieri, Ionel Floroiu a trecut in revista proiectele finantate de francezi, in 22 de ani, si le-a multumit pentru sprijin.

“CJ Bacau va fi un partener sigur si pentru proiectele viitoare”, a precizat vicepresedintele. Chassain Gaston a declarat ca apreciaza “implicarea consilierilor din Livezi in dezvoltarea localitatii”, iar Bernard Fourniaud a afirmat ca a gasit comuna “intr-o stare avansata, formidabila, de dezvoltare, mai ales in planul educatiei, toate scolile – Scariga, Prajoaia, Balaneasa, Orasa, Livezi – incadrându-se in normele europene.”

De altfel, si acum, la intâlnirea de la Livezi, tot despre proiectele scolare si culturale s-a discutat. Consilierii au propus si o colaborare pentru reabilitarea infrastructurii rutiere. In final, oficialii francezi au reiterat dorinta de a continua acest parteneriat si l-au invitat pe Ionel Floroiu sa viziteze Regiunea Limousin.

Astazi, oaspetii din Feytiat vor vizita muzeele din Bacau, Curtea Domneasca si Casa “Bacovia”, iar mâine vor pleca spre casa.
“Aceasta legatura bazata pe un parteneriat concret ma face sa spun ca infratirea Livezi-Feytiat reprezinta un model nu numai pentru judetul nostru, ci pentru toate judetele din România” – a declarat Ionel Floroiu, vicepresedinte CJ Bacau.

“Apreciez primirea dumneavoastra, precum si faptul ca mi-ati dat posibilitatea de a descoperi pentru prima data acest magnific judet. Va promit, in calitatea pe care o am astazi, cea de primar, ca voi continua acest parteneriat in spiritul european al solidaritatii” – a spus Chassain Gaston, primar Feytiat.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ