Pentru ca in martie, concursul de ocupare a functiei de inspector scolar general a fost un dezastru, majoritatea candidatilor inscrisi neprezentându-se sau retragându-se din competitie, Ministerul Educatiei a decis sa organizeze o noua sesiune de examen. Probele de concurs se vor desfasura in perioada 27 iunie – 7 august, la sediul ministerului de resort.

Pâna atunci, intre 29 iunie si 12 iulie, cei care vor sa ocupe acest post isi pot depune dosarul la sediul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ). Poate candida personalul didactic care indeplineste, cumulativ, urmatoarele conditii: este membru in corpul national de experti in managemenul educational, este absolvent al unei institutii de invatamânt superior (cu diploma de licenta), este titular si are gradul didactic I sau titlul de doctor, are o vechime in invatamântul preuniversitar de cel putin 8 ani (din care cel putin 5 in ultimii 10 ani), a obtinut calificativul „foarte bine” in ultimii 5 ani si nu a fost sanctionat disciplinar in anul scolar curent, are recomandare vizând calitatile profesionale, manageriale si morale din partea consiliului profesoral al scolii in care preda sau a consiliului de administratie al inspectoratului scolar, nu a desfasurat politie politica si nu a fost lipsit de dreptul de a ocupa o functie de conducere in invatamânt prin hotarâre judecatoreasca definitiva de condamnare penala, este apt medical pentru indeplinirea acestei functii si nu implineste (la data concursului) vârsta standard de pensionare.

In primavara, singurul candidat inscris din Bacau pe aceasta functie a fost prof. Theodora Sotcan, actual inspector scolar general, care insa nu s-a mai prezentat in examen. La fel ca multi alti colegi din alte 20 de judete. Pentru Bacau, relatii suplimentare se pot obtine la telefon 0234.576.417.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

11 COMENTARII

 1. La acest concurs, daca e pe bune trebuie sa se inscrie oameni de invatamant adevarati ,nu cei ce s-au catapultat la inspectorat pe linie politica ,cum sunt toti acum .Din directoras fara nici un rezultat sa ajungi ditamai inspector general? Sau un profesor cu rezultate penibile la o scoala unde a aterizat prin “concurs” de imprejurari sa fie inspector de “specialitate?

 2. Ar fi foarte bine sa fie si ei supravegheati cu camere video la examene, ca si elevii.
  Eu nu cred ca nu se va face trafic de influenta pentru unul sau altul.
  Sa fie promovata competenta pe functii de conducere nu ,,pilele” si prietenii de afaceri.

 3. Cred ca ati vrut sa scrieti ca probele de concurs se dau intre 27 iulie-7 august!In fine,sa speram ca va fi ceva corect de data asta si e foarte buna ideea cu camerele in sala de concurs.
  Sa se reia si concursul pentru inspectorii de specialitate ca si aceia au chiulit.

 4. Si pentru directorii de licee si scoli generale e nevoie de concurs de admitere supravegheat video in sala de examen, ca acum sunt directori cu mandat politic, prietenesc, amicitial si nu competitiv.

  • Examenul pentru directorii de licee si de scoli generale ar trebui facut un eveniment de importanta nationala!Nu stiu daca e vreunul care sa fi dat concursul de bun simt.Si macar de-ar fi niste oameni de calitate dar sunt niste parsivi majoritatea.Asteapta cu “ochii umezi si lacomi” sa i se scoata plicul cu euro ca sa-i dea cuiva vreun post.Si ce-i mai incurca profii care au dat concurs cinstit ca sa se titularizeze!Trebuie sa-i scoata ori nebuni,ori neadecvati sistemului ca sa-i faca sa plece si sa-si aduca in loc moastele facatoare de minuni la buzunar.

 5. Foarte bine, toti aspirantii pentru functia de inspector , indiferent că este pentru general, adjuncti sau de diverse specialitărţi sau pentru functia de director sa se prezinte la concurs! Competenta si probitatea profesională sa primeze! Succes viitorilor candidaţi!

 6. Mai nou generala si-a descoperit o noua pasiune “culturala”: impinge la un scaun cu rotile ! Probabil isi ia un comision gras ca insotitor de contabil-sef !

 7. Stie ea, ,,generaleasa sotcaneasa” de ce impinge scaunul cu rotile al contabilei sefe, ce e greu de dedus?
  DNA-ul din Bacau ar avea de lucru la ISJ Bacau si nu numai.

LĂSAȚI UN MESAJ