In perioada in care crestinii-ortodocsi praznuiesc „mosii de toamna”, aducând jertfa si rugaciuni la mormintele celor dragi, crediciosii Parohiei Serbanesti s-au adunat cu mic, cu mare, duminica, 2 noiembrie, sa participe la slujba de pomenire a mortilor „fara nume”.

Devenit deja o traditie, acest eveniment organizat prin directa coordonare a preotilor Adrian Ghinea si Vasile Busuioc a beneficiat de inaugurarea noului centru social „Sfânta Treime”. Prezent la slujba de pomenire, Preasfintitul Ioachim Bacauanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, a sfintit capela din cadrul centrului, amintind ca aceasta ctitorie este doar un preambul al lucrarii misionare desfasurate in aceasta parohie.

„Acesta este un prim pas ce ne apropie de intrarea noastra in noua catedrala inchinata Pogorârii Sfântului Duh” a subliniat PS episcop Ioachim in cuvântul sau de invatatura. Dupa rugaciunile de pomenire rostite in noua sala praznicara a centrului, soborul, condus de PS episcop Ioachim, a purces in lumina apusului catre crucile de lemn din spatele cimitirului.

PUBLICITATE

Acolo, au fost aprinse lumânari in amintirea celor al caror nume este cunoscut doar de catre Dumnezeu. „Si in acest an, cu ajutorul credinciosilor, am reusit sa adunam alimente, haine, jucarii si rechizite pe care le vom trimite catre centrele sociale din cadrul eparhiei noastre”, a tinut sa mentioneze preotul-paroh Adrian Ghinea, coordonatorul proiectului. La propunerea protopopului de Bacau, pr. Costica Busuioc, drept recunoastere a activitatii misionare depuse, PS episcop Ioachim l-a ridicat pe pr. Adrian Ghinea la rangul de iconom stavrofor.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ