Cu doua saptamâni inainte de intrarea in Postul Nasterii Domnului, marti, 4 noiembrie, la ora 12.00, inima Inaltpreasfintitului Eftimie, arhiepiscop al Romanului si Bacaului, a incetat sa bata in chilia sa de lânga Catedrala Arhiepiscopala de la Roman.

IPS Eftimie Luca s-a nascut la data de 9 noiembrie 1914 in satul Schitu de la poalele muntelui Ceahlau.

Din 1934, a ales calea monahismului, activitatea fiindu-i incununata prin ridicarea sa in rangul de episcop al Romanului si Husilor la data de 23 aprilie 1978.

PUBLICITATE

In cei 36 de ani petrecuti in fruntea arhiepiscopiei, IPS Eftimie s-a ocupat de bunul mers al eparhiei, revigorând viata spirituala si monahala dupa anii grei din perioada comunista.

Trupul neinsufletit al arhiereului isi va afla odihna vesnica joi, 6 noiembrie, in mormântul din curtea Arhiepiscopiei, alaturi de inaintasii sai, episcopi ai Romanului.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ