Sunetul drujbelor a rasunat saptamâna trecuta printre blocurile arondate Asociatiei de proprietari nr. 92. Angajatii Directiei de Servicii Publice din cadrul Primariei Bacau au intrat printre blocuri, iar in baza solicitarilor facute de locatari au inceput sa taie copacii uscati, care atentau la siguranta trecatorilor si riscau sa se prabuseasca peste masini.

Locatarii din blocul nr. 7 de pe strada Castanilor spun ca au facut demersurile necesare pentru taierea copacilor, intrucât o parte dintre ei erau uscati, iar altii abia se mai tineau in radacini si stateau sa cada peste masinile parcate in fata blocului.

“O parte din cereri au fost facute pe adresa asociatiei, iar alte solicitari au fost adresate direct Directiei de Servicii Publice. La fata locului s-a deplasat un echipaj cu scara, iar muncitorii au taiat cu drujba doi arbori si au toaletat copacii din zona. Solicitari sunt si pentru strada Garofitei pentru alte blocuri si speram sa rezolvam inclusiv problemele de acolo”, a declarat Ioan Ceobanu, presedintele Asociatiei de proprietari nr. 92.

PUBLICITATE

La vederea masinii scara, locatarii de la scarile vecine au cerut sa fie taiati si alti copaci, insa, solicitarea nu a fost pe placul tuturor vecinilor.

“Copacul pe care vor sa-l taie nu prezinta niciun pericol. In plus, gradina de flori va fi distrusa in totalitate de crengile care ar urma sa fie taiate si nu doresc acest lucru. Nu stiu cui ii apartine decizia finala, insa, noi nu dorim sa se taie toti copacii”, spune Liliana Peste, administrator la un magazin din zona.

Locatarii blocului 7 s-au implicat activ in aceasta actiune, ajutând la degajarea carosabilului de crengile cazute si la maturarea soselei, pentru a nu bloca circulatia in zona. Oamenii spun ca in anii anteriori, vântul a mai doborât câtiva copaci in cartier si le era teama ca arborii batrâni si uscati sa nu provoace alte pagube.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

16 COMENTARII

 1. Si ce se pune in loc ? Nimic !
  Bacaul va ramane – dupa epoca Stavarache – o zona desertificata ! Si asa este un oras prapadit in care nu se face mai nimic. Macar vegetatie si aer curat sa fie. Jumatate din parcul Cancicov a fost ras, in parcul Trandafirilor divizii de banci stau in plin soare, strazile au pierdut o droaie de arbori iar cei ramasi au fost “toaletati” barbar (ganditi-va cum ar arata asa- numitul director Gritcu de la spatii verzi toaletat) !
  Taiati fratilor ca va taiati sanatatea !

  • Ai dreptate.Nu e degeaba scris nickname-ul tau.Pentru cultura ta generală,nici un copac nu se taie sau toaleteaza fără cerere si aprobare.De plantat,se plantează.Nu prea ai tu spirit de observatie

 2. Parcu-i chel, acum cheliti si putinele spatii verzi dintre blocuri, iar puietii ici colo pusi la schimb se vor face mari abia peste 10-20 de ani. Pana atunci ce facem, stam la umba panselutelor?
  Prostie multa, interese meschine…

 3. Un indicator al civilizatiei si starii de sanatate a unui oras este spatiul verde (m.p.)/cap de locuitor.
  Din pacate, traim intr-un oras din ce in ce mai bolnav, pe nimeni nu intereseaza calitatea vietii cetateanului…

  • Tu vb?Sa vezi câți sunt care distrug spații verzi,cu plimbatul câinilor si care își fac nevoile,parcările făcute cât mai la geamu omului…

 4. PROBLEMA ESTE CA ACESTI DOBITOCII DE LA PRIMARIE VOR SA SCOATA TOTII COPACII FRUCTIFERII CHIAR DACA SUNT PLANTATI DE 2 ..3 …4.ANII…VOR SA PLANTEZE IN SCHIMB COPACII PRECUM NUCU.L…TEIUL…PLOPUL…CASTANUL….SAMD….. DE SCOS II SCOATE USOR ADICA II TAIE SA VEZI CAND PLANTEAZA IN LOCUL LOR SI CINE O SA AIBA GRIJA DE EI CA NU MULTI O SA UDE SI SA INGRIJEASCA ASEMENEA SPECIMENE DE COPACII.

 5. Da, da Stavarache este vinovat ca se taie copacii. Sigur vinde lemnul, altfel ce interes ar avea sa aprobe solicitarile populatiei sau ale asociatiilor de locatari de toaletare a copacilor. Sigur vinde lemnul. Clar.

  • Pai asa si este!Altfel nu intelegem de ce acest macel in tot orasul.Mai prind eu ziua cand putinii copaci plantati pe ici, pe colo vor creste mari precum cei care au fost taiati?La pastele cailor!

 6. Unde se pun alti copaci ca la mine in zona a ramas gradina doar cu iarba,gunoaie si un singur copac(ma mir ca a scapat si ala).Visinul acela sanatos,cu coroana bogata care inflorea in fiecare an ca-n povesti a fost taiat,probabil tot la cererea vreunui cetatean cu mai putin simt estetic.Cu ce l-o fi incurcat,nici pana in ziua de astazi n-am priceput.Cert e ca gradina arata acum golasa si urata.Se vad gunoaiele din iarba si atat.Asta e munca primariei??

LĂSAȚI UN MESAJ