– bacauanii au avut parte de muzica si munti de mâncare, dar de nici o noutate fata de manifestarile similare din anii trecuti

Ploaia de vineri nu a zadarnicit cheful de distractie al bacauanilor, asa ca Hramul orasului a atras mii si mii de petrecareti. Tentatiile au fost multiple si, fiindca au fost grupate in acelasi perimetru, au fericit pe toata lumea.

Terasele invaluite in fumul gratarelor, pe care se perpeleau halci de carne, munti de mici si de cârnati, alaturi de butoaie fara numar de bere ale sponsorului intregii manifestari, au fost una dintre principalele atractii. Problema este ca, la un moment dat, alaturi de muntii de mâncare, au inceput sa se adune si muntii de gunoaie, de tacâmuri si pahare de plastic. Salubritatea a functionat, totusi, multumitor si a corectat lipsa de bun-simt a unor musterii.

Poate o atractie si mai mare a fost scena de spectacole, pe care au evoluat in primul rând artisti locali, mai ales de muzica etno si populara. Multi dintre spectatori nu au ezitat sa se prinda in hore sau sa danseze o „tropotica” moldoveneasca apasata, pe loc. In ciuda scepticismului unor locuitori din zona, muzica a incetat totusi la ore rezonabile, spre deosebire de alti ani, când cheflii isi faceau de cap pâna la orele mici ale diminetii.

Mai greu a fost la tiribombe, fiindca a fost cam mult noroi.

Insa, una peste alta, se poate spune ca bacauanii au avut parte din nou de o sarbatoare pentru „tot poporul”. Insa nici aceasta nu a reusit sa aduca nimic noi fata de cele din anii anteriori, ba chiar poate inca de pe vremea când se tinea bâlciul de Sânpetru din cartierul Serbanesti, de pe locatia actualului târg de masini.

Fata de acea perioada s-au schimbat totusi câteva lucruri: la roata norocului nu se mai dau ca premii hârtii de prins muste si figurine chicioase vopsite strident, ci chinezarii, nu mai exista nici inghititorul de sabii, nici gradina zoo ambulanta si nici iujurile cu lanturi.

Distractia continua si astazi, fiindca abia astazi este si ziua in care ii sarbatorim pe Sfintii Apostoli Petru si Pavel, ocrotitorii Bacaului.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

11 COMENTARII

 1. nici nu trebuie mari noutati, sau implicare din partea autoritatilor. ele trebuie sa faca ceva pentru gravele probleme aparute in desfasurarea proiectelor cu finantare europeana si anume insula de agreement, strada milcov, strada Stefan cel mare, reabilitarea termica a blocurilor.

 2. Hramul acesta este o rusine pt. un oras ca Bacaul !!! Macar deplasati-l in Serbanesti, nu aici in centru !!!!!!!!!!

  Mai incurcati si circulatia , si-asa sufocata !

 3. Tot felul de excroci care vand produse proaste la preturi de lux.Tiganeala curata..Manele,tigani,caini,noroi,munti de gunoaie;astae hramul lui peste prajit.

 4. Unde a fost ANAF-ul acum ? 3 lei un mic frate ? TVA-ul a scazut dar preturile au crescut fata de anul trecut 🙂 pe langa conditiile in care se facea mancarea, au si un pret fenomenal de mare … bon fiscal nu, investitii cat de mici dar profituri imense … prosti romanii ca ne bagam sa cumparam

 5. unde-si baga stavarake coada nu se mai implica nici mama ANAF-ului!
  din punctul meu de vedere tot show-ul asta a fost un esec total, puteau gasi alt loc de desfasurare nu in buricu targului ca afara de bulversarea circulatiei in zona nu a adus nimic bun…
  mi-e rusine cu asa primar, viceprimari si toata gasca lor!!!!

 6. Primare, iti place cum arata trotuarele in zona unde a fost balciul?
  Pute si este plin de ulei ars pe jos parca esti la fast food.
  Nu era destula mizerie in oras ? Sa-ti fie de cap cu aranjamentele tale cu tot.
  Oras european !!

LĂSAȚI UN MESAJ