– la capitolul gustari, micii si frigaruile sunt in topul vânzarilor, iar la dulciuri, ciocolata de casa este ceruta cel mai des

Dupa un scurt raid facut in toiul zilei printre tabarele si terasele montate in central orasului, descoperi ca festivalul “Hramul Bacaului” este destul de ofertant. Nu pot spune ca manifestarea a iesit in evidenta cu ceva anume, pentru ca, de regula, an de an vin cam aceeasi producatori si comercianti. Dupa primele zile de festival, parerile participantilor sunt impartite, dar dupa cum ne-am obisnuit, orice produs poate fi negociat la pret, pentru ca, fiecare comerciant are interesul sa-si vânda marfa cât mai bine.

Este bine stiu ca poftele copiilor se potolesc la standurile cu dulciuri, doamnele vâneaza câte un articol vestimentar, iar barbatii, ofertele la bere si gratare. Si ca sa ma conving, am stat de vorba cu trei comercianti din fiecare domeniu. M-am oprit la unul dintre cele mai ofertante stand-uri cu dulciuri facute in casa, a caror aroma si diversitate de gusturi si culori, sunt o adevarata provocare pentru papilele gustative. Pe fiecare cartonas de prezentare a produsului scrie: 5 lei/100g sau 5 lei bucata.

PUBLICITATE

“Contrar asteptarilor, sa stiti ca barbatii sunt mai pofticiosi decât femeile! In topul preferintelor, ramâne ciocolata, iar preturile sunt pentru orice buzunar. Ii asteptam in continuare pe cei care nu au apucat sa guste inca din delicioasele sortimente! Ne-am propus sa ramânem pâna vineri, insa, daca vremea ne permite, putem sa ne prelungim sederea in Bacau pâna in week-end”, declara Daniela Pifu, comerciant din judetul Arges

Un alt cort care atrage atentia este atent supravegheat de la umbra unui copac, de Monica Ambrus, din judetul Mures. Aici gasim o diversitate de produse traditionale românesti, predominind costumele populare. Cine este interesat sa cumpere o ie poate incepe negocierea de la 200 lei.

“Avem la vânzare lucruri cusute manual si tocmai de aceea poate preturile sunt un pic mai mari. Cu asta ne ocupam si vrem sa ducem traditia mai departe. Cu siguranta ne vom intelege cu potentialii clienti si suntem deschisi negocierii”, declara Monica Ambrus, din Mures

Pe Zoli, l-am gasit invârtind de zor pe grill, niste ardei capia. Inalt, subtirel si binedispus, te abordeaza de cum ajungi prin dreptul lui.

“Venim cu oferte de nerefuzat, tocmai de la Satu-Mare! La capitolul gratar, cele mai cerute produse ramân frigaruiele si micii, care, cer sa fie stropite mai apoi cu bere”, declara Zoli, comerciant de la Satu Mare.

[wonderplugin_gallery id=”611″]

Si ofertele continua sa curga, in functie de nevoile fiecaruia si gusturi. Pe canicula merge oricând o inghetata la cornet pe care o iei cu 3 lei, un pahar cu bere pentru care platesti 4 lei sau un suc/apa, pentru care trebuie sa platesti intre 3 si 5 lei.

Gurmanzii trebuie sa fie atenti la friptura vânduta la gramaj, pentru ca pretul unei bucati de carne poate depasi cu mult bugetul alocat pentru o iesire nocturna in oras. Si cât timp domnii se racoresc la terasa, doamnele pot testa piata articolelor de imbracaminte, care variaza intre 20 si 200 de lei/bucata.

Pentru cheltuieli neprevazute, este bine sa aveti in portofel macar 200 de lei.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ