In centrul orasului, pe strada Unirii nr.24 (fosta baie publica), functioneaza GTL Medical Clinic – un centru medical ce aduce o noua abordare a sanatatii in peisajul bacauan. Departamentul de Balneofizioterapie de aici este unic in Bacau prin serviciile complete de recuperare medicala in apa, kinetoterapie si fizioterapie, dotat cu aparatura de ultima generatie si incadrat cu personal calificat. Tot aici sunt si alte departamente pe diferite specialitati medicale.

Centrul GTL Medical Clinic a fost creat prin investitii proprii, in fosta locatie a Baii Publice a municipiului Bacau (PA1). Aici s-a realizat o constructie moderna si functionala, la standarde europene. La parterul clinicii exista un modern bazin de inot cu o suprafata de 80 mp, având o adâncime minima de 1,20 m si maxima de 1,50 m.

gtl1

Bazinul permite activitati medicale si de agrement diverse: recuperare medicala in apa, gimnastica in apa pentru gravide etc. In jurul acestui bazin functioneaza Ambulatoriul BFT, cu sali de kinetoterapie, fizioterapie si masaj. Tot la parter exista o aripa cu cabinete medicale de specialitati diferite. La etaj se ajunge prin holul de la intrare, pe scari. Acestea au alaturi si un lift, cu rampa, pentru accesul persoanelor cu dizabilitati. Aripa dreapta etaj este destinata spitalizarii de zi pe specialitatea BFT, cu o capacitate de 15 paturi, respectând circuitul si toate dotarile medicale necesare. Tot la etaj, dar in aripa stânga, functioneaza Departamentul psihologic.

Servicii unice in Bacau

GTL Medical Clinic ofera servicii de cea mai inalta calitate, unele dintre ele unice in Bacau. Este o clinica ofertanta, cu o abordare complexa, adaptata nevoilor actuale. “Acest centru a aparut in urma cu un an si jumatate.

Am regândit totul si am aliniat serviciile la standarde de cea mai inalta performanta”, a explicat Ana – Maria Merlusca Crâsmaru, manager general. Este un centru in care se gasesc multe specialitati medicale, oferind consultatii pe mai multe domenii – ORL, cardiologie, ginecologie, medicina interna, echografie doppler color 4D, psihiatrie, medicina muncii, BFT ambulatoriu si BFT spitalizare de zi.

gtl2

“Am reusit performanta de a obtine un dublu contract de finantare cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate pe BFT, atât pe ambulatoriu, cât si pe spitalizarea de zi, tocmai pentru ca acest centru dispune de o baza de tratament fara concurenta.

Cererea este atât de mare incât permanent suntem in dezvoltare. De asemenea, avem contract cu CJAS si pe specialitatile ORL, ginecologie si pe laboratorul de analize medicale. Suntem constienti ca aceasta baza de tratament aduce beneficii in recuperarea multor tipuri de afectiuni – tocmai de aceea colaboram si cu Centrul pentru persoane cu autism «Sf.Cosma si Damian» din Bacau, acesti copii beneficiind in clinica noastra de terapie in apa … Suntem o echipa tânara de medici, cu disponibilitate si dorinta de a oferi permanent servicii de calitate” – spune managerul general GTL Medical Clinic.

Recuperare medicala in apa

Fostul bazin a fost reconstruit, iar acum este folosit pentru baza de tratament pe recuperare medicala in apa, medicina fizica si balneologie. Este singurul serviciu medical de acest tip din Bacau in jurul caruia au fost construite si celelalte specialitati: kinetoterapie, masaj, fizioterapie (3 sali), dotate conform standardelor si dispunând de personal calificat (cu aparate de laser, ultrasunete, toate tipurile de curenti, parafina, drenaj limfatic, magnetodiaflux, aerosoli).

gtl3

Tot unic este si sistemul de filtrare a apei din bazin – electroliza sarii – ceea ce ofera posibilitatea de tratament in apa inclusiv la bebelusii de trei luni si la persoanele alergice.

“GTL Medical Clinic este o clinica holistica, in care mintea, trupul si sufletul sunt considerate si tratate ca un intreg. Nevoia echilibrului bio-psiho-social devine evidenta intr-o societate in care stresul si absenta timpului liber isi pun amprenta asupra sanatatii noastre” – a declarat Ana – Maria Merlusca Crâsmaru – manager general.

Laborator de analize medicale

In paralel, a fost dezvoltat si un laborator de analize medicale, intr-o cladire anexa, pe urmatoarele domenii – biochimie, electroforeza, hematologie, microbiologie, imunologie, iar pentru ca cererea este foarte mare s-a mai achizitionat un aparat ultraperformant de biochimie si s-a suplimentat personalul de specialitate. Si aceste servicii sunt in contract cu CJAS pentru pacientii asigurati, iar managementul clinicii deja urmareste o suplimentare de fonduri pe acest departament.

Alte specialitati importante

Tot la GTL Medical Clinic functioneaza si un Departament de medicina muncii, un Departament de fise medicale auto, Siguranta Circulatiei si port – arma, ce dispune de personal calificat, cu experienta si o buna cunoastere a legislatiei in vigoare.
Centrul GTL Medical Clinic Bacau este deschis in fiecare zi de luni pâna vineri intre orele 08.00 – 20.00.

gtl4

Departamentul de terapii alternative a GTL Medical Service ofera, printre altele, si tehnica terapeutica Bowen – descoperirea unei metode prin care organismul se intoarce la “setarile” initiale. Tot aici sunt derulate cursuri Lamaze (de consiliere pre si post – natala a femeilor) si cursuri de puericultura. In plus, cabinetul psihologic, condus chiar de managerul general, psiholog Ana – Maria Merlusca Crâsmaru, ofera consiliere psihologica si psihoterapie, psihologia transporturilor, a muncii, a securitatii nationale. Tot in acest centru se organizeaza diverse workshop-uri si cursuri de analiza si dezvoltare personala.

“Centrul medical GTL Medical Clinic a fost deschis pentru a satisface o nevoie acuta de servicii medicale de inalta calitate si profesionalism in zona de nord-est a tarii. Cu specialisti competenti in oferirea unei game foarte extinse de specializari medicale, am reusit sa dotam intreaga baza cu cele mai bune echipamente medicale si sanitare” – spune Ana – Maria Merlusca Crâsmaru – manager general.

“Cel mai mic pacient a fost un copil de 1 an si 9 luni, iar cel mai in vârsta, de 84 de ani. Tratam tot felul de afectiuni, de la leziuni minore, prea des intâlnita low back pain – durerea de spate, pâna la artroze, leziuni tendinoase, osteoporoze, traumatisme, afectiuni inflamatorii. Feedback-ul este excelent. Avem pacienti care revin in clinica doar pentru intretinere, dar si reusite care ne bucura foarte mult. Chiar acum tratam un copil de nici 4 ani cu tetrapareza spastica si evolutia este satisfacatoare, dupa doar trei sedinte de kinetoterapie (paseste pe scarile bazinului si sta in picioare fara sustinere)” – spune dr. Raluca Bivol, medic specialist BFT.

“Tratam medical toate infectiile din sfera ORL, atât la copii cât si la adulti. Sunt tratamente medicale, nu si chirurgicale. Suntem un personal serviabil, profesionist, care asigura servicii de calitate” – a declarat dr. Laura Asafte, medic specialist ORL.

Ce spun bacauanii

“Am fost si in alte baze de tratament din tara, in diferite statiuni, dar ce am gasit aici, in clinica din Bacau, nu am vazut nicaieri. Sunt de 2 zile in tratament, sufar de spondiloza cervicala si lombara, am si coxartoza pe soldul stâng, cioturi pe coloana, dar deja ma simt mai bine. Sunt multumita de toate serviciile, dar si de faptul ca nu platesc mai nimic. Nota 10 cu plus pentru tot” – e de parere Silvia Tilici (67 de ani).

“Este un centru modern, cu personal foarte bun. Am probleme cu spatele si deja dupa 10 zile de proceduri ma simt ca un nou-nascut. Am mers la medicul de familie si mi-a facut trimitere cu recomandare pentru tratament. Am facut si laser terapie, si procedura TENS, dar si terapie in apa” – crede Florin Ariton (34 de ani).

“E super totul. Nu am cuvinte. De când am intrat aici mi-am dat seama ca totul este la superlativ. Si imediat am realizat ca asa este in momentul in care am inceput si procedurile. Nu se compara cu nicio clinica sau baza de tratament din tara, pe unde am mai fost. Pâna acum mergeam foarte des la Techirghiol, dar acolo e inghesuiala, personalul nu e intotdeauna atent. De acum, am unde sa ma tratez, aici, acasa, in aceasta clinica de care am aflat absolut intâmplator” – spune Cornelia Ifrim (46 de ani).


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

  1. Am participat la numeroase competitii internationale ca si sportiv apoi ca antrenor. Va pot spune ca la capitolul curatenie concureaza cu orice piscina “de afara”. Din fericire nu concureaza cu cele din Ro. Unde curatenia este numai la suprafata. Mai pot spune si de personal ca este relaxat si f zambitor ( probabil datorita doamnei Ana-Maria,care impune ritmul). Intr-adevar apa este curata si tratata corespunzator si de aceea am o colaborare cu clinica GTL,unde predau lectii de invatare a inotului, pt copii cu varste incepand de la 4 ani. Si de aici,ca si de la bazinul de inot Bacau, se pot selecta copii pt performanta la sarituri in apa si inot. ADRIAN GAVRILIU – antrenor natatie-Scm Bacau

  2. Am ales sa merg la aceasta clinica auzind ca sunt servicii foarte bunedar mare mi-a fost mirarea cand am vazut cat de ostentative au fost d-nele de la fizioterapie. Mai precis in timpul celor 10 zile de recuperare, m-am imbolnavit si am lipsit 2 zile pe care le-am rugat sa mi le prelungeasca doar ptr o singura procedura si anume laser care dura 6 min. Dar raspunsul a fost dur– asa este regulamentul, nu se poate si …pa. Nu prea am facut caz de asta caci stiu ce inseamna regulament dar se poate intampla oricui si oricand. Oare chiar asa sa fie, mai ales ca am achitat ptr 10 zile laser? Oricum impresia este facuta si data viitoare nu mai calc pe acolo. Mai sunt clinici private in oras dar cu alte regulamente , mai omenesti. Pacat, ar trebui verificate mai des, daca se respecta timpii, daca fac ele procedurile sau fatucile alea tinere care sunt acum la scoala. Mai sunt multe de pus la punct.
    Cu respect ptr ce incercati sa faceti.

LĂSAȚI UN MESAJ