Tomia și Riwa, cei doi tigri salvați de VIER PFOTEN la începutul acestui an din grădina zoo de la Onești, județul Bacău, au fost eliberați într-un țarc nou, cu suprafața de un hectar, în perimetrul sanctuarului pentru feline mari de la LIONSROCK, Africa de Sud. Țarcul foarte larg, conceput special pentru nevoile acestei specii, va fi căminul permanent în care cei doi tigri își vor petrece restul vieții.

Cuplul de tigri a ajuns în luna aprilie la LIONSROCK, în urma transferului realizat de la Zoo Onesti, unde animalele traiau într-un amplasament extrem de mic, cu podea de ciment. În momentul sosirii la LIONSROCK erau foarte slabi și cu blana jigarită. Au fost eliberați inițial într-un țarc de adaptare, unde Riwa si Tomi s-au revăzut cu mare bucurie după lungul drum până în Africa.

La distanță de numai trei luni, felinele au fost transferate în țarcul permanent cu suprafața de peste 1 hectar. ”Au înregistrat o recuperare fizică remarcabilă. Blana le strălucește și au câștigat semnificativ în greutate. În noul țarc vor avea și mai mult loc pentru activități fizice”, explică Hildegard Pirker, șefa departamentului de bunăstare a animalelor de la LIONSROCK.

PUBLICITATE

Tigroaica Riwa a fost prima care a inspectat cu mare atenție noile împrejurimi, fiind urmată cu ceva mai multă precauție de partenerul ei, Tomi. La început au avansat câte puțin, întorcându-se înapoi în zona sigură din țarcul de adaptare. Riwa a găsit un tufiș cu ramuri dese, în care i-a făcut mare plăcere să învârtă.

În cele din urmă, tigrii au căpătat îndrăzneală și au început să cerceteze toate elementele de stimulare a comportamentului natural create pentru ei: trunchiuri de copaci pentru cățărat, un adăpost cu platformă la înălțime pentru o priveliște de sus, un bazin mare cu apă și o grotă.

Tomi, mare amator de baie, a descoperit cu încantare bazinul cu apă, în care s-a cufundat rapid. După 2 ore de explorări, tigrii s-au întins pe iarbă, lăsându-se mângâiați de ultimele raze de soare. ”Simți că merită tot efortul atunci când îi vezi cum se bucură de ce e în jurul lor. Echipa noastră a depus eforturi susținute pentru a oferi animalelor acest minunat habitat”, mai spune Hildegard Pirker.

Din 2007 și până astăzi, VIER PFOTEN a adus aproape 100 de lei și tigri la LIONSROCK, majoritatea din Europa, dar și din Africa de Sud, Congo sau Asia (Iordania). Aici, felinele trăiesc în armonie cu natura, într-un loc cu condiții adaptate speciei, sub atenta îngrijire a experților VIER PFOTEN.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ