In aceste zile, Colegiul National “Ferdinand I” este gazda partenerilor din proiectului “School Electronic News”, veniti din Italia, Suedia, Polonia si Cehia. Sunt prezenti 31 de profesori si elevi care vor participa impreuna la mai multe activitati scolare, dar si culturale.

Proiectul are finantare europeana de 24.000 de euro si durata de implementare pâna in 2014. Din Bacau sunt implicati 60 elevi de la clase cu profil de matematica-informatica si 6 profesori. Concret, prin acest amplu program sunt editate si prezentate stiri in format electronic, in româna si engleza, referitoare la activitatea colegiilor partenere, la proiectele derulate, concursurile, activitatile cotidiene si rezultatele obtinute.

Pentru inceput, oaspetii straini au fost primiti de catre gazdele bacauane cu un spectacol de cântece traditionale, colinde, prezentate deliceeni, dar si scenete realizate de elevii de la clasele mici, care au intrat in lumea povestilor, a Palatului de Cristal, dar si in cea a lui Mos Craciun. Urmatoarea intâlnire va fi in primavara, in Cehia, tara coordonatoare a proiectului, vizita ce va incununa intreaga activitate a proiectului.PUBLICITATE