Gata cu vacanța la Aerostar Bacău! Penultima clasată din liga secundă se reunește astăzi, la ora 14.00, la propriul stadion, pregătind partea a doua a sezonului, în care are ca obiectiv salvarea de la retrogradare. O singură plecare din tabăra „aviatorilor”: atacantul Alexandru Zaharia, care nu a convins în sezonul de toamnă și, prin urmare, a fost trimis înapoi la prim-divizionara Poli iași, de unde fusese împrumutat. Cu totul altfel stau datele la capitolul sosiri. Chiar dacă încă nu a fost oficializată nicio mutare, Aerostar vizează întăriri de lot pe trei posturi: cel de stoper, de mijlocaș central și de atacant. În acest sens, există tratative avansate cu mai mulți jucători, o parte dintre aceștia fiind așteptați la Bacău săptămâna aceasta.

„Așa cum am mai spus-o, vrem să aducem doar jucători care se pot impune ca titulari și care pot garanta un plus de valoare echipei”, a declarat antrenorul Aerostarului, Daniel Munteanu, care a adăugat: „Chiar dacă nu am adunat câte puncte am fi meritat, finalul lui 2020 a arătat că suntem în progres. Prin urmare, vrem să continuăm și chiar să îmbunătățim acest parcurs. Dorința noastră este de a obține cât mai multe puncte în etapele rămase din sezonul regulat, care să ne dea încredere în play-out astfel încât să reușim salvarea de la retrogradare”.

Până pe 25 ianuarie, Aerostar se va pregăti la propria bază, după care va pleca într-un stagiu centralizat până pe 5 februarie.

Deși au oscilat între cantonamentele de la Târgu-Secuiesc și Piatra Neamț, conducătorii echipei au optat în cele din urmă pentru o a treia variantă, cea de la Miercurea-Ciuc. „Am decis să efectuăm cantonamentul la Miercurea Ciuc, deoarece aici condițiile de cazare și de pregătire sunt foarte bune”, a spus Daniel Munteanu.

Sâmbăta aceasta, Aerostar va susține și primul amical al iernii, contra echipei de liga a treia, Tâmpa Brașov, cel mai probabil la Piatra Neamț. În plan mai sunt teste cu Csikszereda, cu Foresta Suceava, Știința Miroslava și Gloria Buzău. Jocul cu Gloria ar urma să se dispute pe 12 februarie, fiind ultimul meci de verificare dinaintea reluării campionatului. Pe 20 februarie, în prima partidă oficială din 2021, Vraciu și compania vor primi vizita vecinei de clasament Unirea Slobozia.PUBLICITATE