Tribunalul Bacau l-a condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare pe fostul sef al Serviciului cadastru din cadrul Primăriei Bacău, Aurel Cristinel Anghel. Anul trecut, acesta a fost trimis in judecata de procurorii DNA – Serviciul Teritorial Bacău pentru infractiunile de luare de mita si trafic de influenta.

Anghel a fost acuzat ca, in perioada ianuarie – februarie 2009, in calitate de sef al Serviciului cadastru din cadrul Primăriei Bacău si membru în comisia de analiză a notificărilor depuse în baza Legii nr. 10/2001, ar fi primit de la un denuntator suma de 5.000 euro, pentru urgentarea si solutionarea favorabila a unei cereri privind restituirea unor proprietati din municipiul Bacău.

In acelasi timp, la începutul anului 2009, Anghel ar fi primit de la acelasi denuntator suma de 1.400 euro pentru a-si exercita influenta asupra unei persoane cu functie de conducere din cadrul Primăriei Bacău si membru în Comisia de solutionare a notificărilor formulate în baza Legii nr.10/2001, pentru solutionarea cererii de restituire a proprietătii in favoarea denuntatorului.

La urmarirea penala, Anghel nu a recunoscut faptele si a contestat in permanenta interceptarile convorbirilor despre care spunea ca sunt scoase din context si interpretate subiectiv.

Avocata acestuia, Daniela Burghelea, a refuzat sa comenteze decizia de condamnare data de instanta, confirmând doar ca va face apel.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Pe la primăria com. Luizi Calugara….cand ajungeți stimați anchetatori!? Verificați ce face dl. Dediu…cu terenurile din comuna si o sa aveți o surpriza.

LĂSAȚI UN MESAJ