20 mai 2024
Sport„Football in Heaven” ajunge în județul Bacău

Fotbal/ Liga a IV-a

„Football in Heaven” ajunge în județul Bacău

La finalul acestei săptămâni, în jur de 35 de bloggeri, fotografi sau simpli microbiști din țări precum Anglia, Scoția, Țara Galilor sau Norvegia și-au anunțat prezența în județul Bacău pentru a asista la mai multe meciuri de fotbal din ligile inferioare și pentru a vizita obiective turistice din zonă.

Totul, cu prilejul celei de-a șasea ediții a proiectului „Football in Heaven”, organizat de Asociația Județeană de Fotbal Bacău în parteneriat cu Serviciul Public Județean de Promovare a Turismului și Salvamont Bacău din cadrul Consiliului Județean Bacău. Inițiat în urmă cu trei ani și jumătate de către jurnalistul Emanuel Roșu (Sport.ro și Pro X), proiectul „Football in Heaven” este considerat cel mai mare eveniment de „football groundhopping” internațional organizat în România. Edițiile de până acum au avut loc în județele Sibiu, Prahova, Brașov și Suceava (de două ori), apogeul fiind atins la ediția a patra, la care au luat parte 55 de fani de zece naționalități.

„Ne-am propus să le arătăm oamenilor care ne vizitează cât de autentic și unic, până la urmă, este fotbalul în toate zonele din județul Bacău. Avem stadioane absolut unice în lume despre care nu știe nimeni nimic, avem echipe fantastice, avem eroi din fotbalul mic, de care lumea trebuie să afle. Ne-am zis: hai să le oferim o scenă mai mare, internațională. Să vadă că ceea ce fac ei contează, că eforturile și poveștile lor nu rămân doar după gardul unui stadion local. Nu în ultimul rând, prin acest eveniment vom promova și obiectivele turistice din zonă”, a declarat președintele AJF Bacău, Cristi Sava.Programul băcăuan al proiectului „Football in Heaven” va demara vineri, 24 martie, la ora 13.30, cu o vizită la SC Aerostar SA și va continua sâmbătă și duminică, cu vizionarea a două meciuri din Liga a IV-a, la Dărmănești (UZU- AS Bârsănești), respectiv Târgu-Ocna (Măgura- Viitorul Căiuți), în paralel fiind programate și itinerarii turistice la Barajul de la Dărmănești și la Salina de la Târgu-Ocna. În funcție de încadrarea în timp util în programul fixat, sâmbătă, de la ora 15.00, oaspeții vor fi prezenți și la partida de Liga a III-a dintre Aerostar și Sporting Liești, din ultima etapă a sezonului regulat al Seriei 2.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri