Consiliul Județean Bacău a întocmit și a depus, la Compania Națională de Investiții, documentația pentru finanțarea DJ 119 Dumbrava – Gura Văii. Demersul a fost făcut joi, 9 iulie, după ce, în data de 22 iunie 2020, Compania Națională de Investiții SA a publicat pe site-ul său varianta actualizată a Ghidului de depunere de solicitări pentru înscrierea în cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social, printre care se regăsește și Subprogramul Drumuri de interes local și drumuri de interes județean.

„Drumul județean DJ 119 reprezintă unul dintre drumurile care necesită reparații capitale. Față de alte drumuri județene care au fost deja reabilitate sau sunt în curs de reabilitare, la acest drum este necesară o lucrare mult mai complexă, fiind vorba de alunecări de teren și de reconstruirea unui pod. Nu este vorba doar de lucrări de întreținere, de reparații, sau de a turna un covor asfaltic.

De asemenea, valoarea investiției este mare și nu consider oportună accesarea unui împrumut, pentru realizarea acestei lucrări, având în vedere că avem și alte pârghii de îmbunătățire a infrastructurii rutiere”, a declarat Sorin Brașoveanu, președintele, Consiliului Județean Bacău. Acesta a reiterat punctul de vedere exprimat în ședința extraordinară din această săptămână, prin care a arătat că tratează „cu maximă seriozitate soluționarea și prioritizarea tuturor problemelor și ale tuturor tronsoanelor de drum județean”.

„Reamintim faptul că, în perioada guvernării social-democrate, Consiliul Județean a modernizat 400 de km de drumuri județene din fonduri europene, finanțare guvernamentală și locală. Ne angajăm, în fața cetățenilor, ne preocupăm și găsim sursa cea mai bună de finanțare, iar eu consider că aceasta este un mijloc prin care putem obține aceste fonduri în cel mai scurt timp”, a mai arătat Sorin Brașoveanu.PUBLICITATE