S-a terminat examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2013. Candidatii au sustinut vineri, 5 iulie, si ultima proba, la disciplinele din afara ariei de specializare, la alegere.

Emotiile absolventilor de clasa a XII-a au luat sfârsit. Ei au sustinut vineri si ultima proba la Bacalaureat. Pentru ca a fost proba alegere a profilului candidatii au putut opta intre fizica, chimie, biologie sau informatica (in cazul celor care au terminat profilul real) si intre geografie, filosofie, logica si argumentare, economie, psihologie sau sociologie (pentru absolventii de profil umanist). “Nu a fost asa de greu. Greu a fost la matematica, unii spun ca si la româna. Acum a fost mai bine pentru ca ne-am ales materia. Acum depinde si de cât ai invatat. Am dat la geografie. Sper la o medie peste 7, in total”, ne-a spus la iesirea din examen Adrian Sorica, absolvent al Liceului cu Program Sportiv. Unii candidatii au fost contrariati de unele subiecte, iar altii s-au aratat incântati de ele, dar cu totii au rasuflat usurati ca au scapat. “A fost usor. Eu am ales Biologia. Am avut de toate. Ne-a trecut prin toata materia. Am avut si sistemul nervos, si cel respirator, si glande endocrone, si genetica umana si grupele de sânge. Eu zic ca m-am descurcat. Acum asteptam notele. Vreau sa merg la o facultate in Iasi, pe contabilitate. Va fi bine. Sper”, ne-a declarat si Codrin Vitovschi, de la Colegiul National Pedagogic.

Promovat, doar cu media generala 6

PUBLICITATE

Promovarea Bacalaureatului permite accesul absolventilor în învatamântul superior. Absolventii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9.50, iar la examenul de bacalaureat au obtinut media 10 vor primi si diplome de merit. Pentru a fi declarat promovat absolventul de liceu trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa fi sustinut toate probele de evaluare a competentelor orale, sa fi sustinut toate probele scrise, sa obtina cel putin nota 5 la fiecare dintre acestea si cel putin media generala 6 la probele scrise.

Primele note, azi

Primele rezultate vor fi afisate azi, 8 iulie. Tot pe 8 iulie se depun si contestatiile, iar rezultatele finale (dupa rezolvarea contestatiilor) vor fi cunoscute pe 12 iulie. Pentru cei care nu promoveaza acum acest examen, urmatoarea sesiune va avea loc in perioada 19 august – 5 septembrie.

Conform datelor transmise de Comisia judeteana a examenului de bacalaureat, la proba a treia scrisa de vineri au participat 4.525 de candidati dintre cei 4.857 de inscrisi, iar 260 de candidati au absentat.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ