* in total, Sportul si Cultele au primit 9.000.000 de lei din fonduri nerambursabile pe Legea 350, de aproape 13 ori mai mult decât domeniile Social, Educatie, Tineret, Mediu, la un loc

Sportul si Cultele sunt marile câstigatoare ale alocarii de fonduri nerambursabile pentru diferite proiecte, din bugetul local, pe baza Legii 350. Astfel, reprezentantii diverselor asociatii sportive din municipiu au depus 23 de proiecte in vederea finantarii. Pentru valorificarea intentiilor lor s-au alocat sapte milioane de lei. Toate proiectele au primit girul comisiilor tehnice din cadrul Primariei.

Bani pentru ridicare de noi biserici

PUBLICITATE

Cultelor le-au fost alocata de la bugetul local suma de 2.000.000 lei, iar proiectele aprobate au atras cea mai mare parte a sumei, adica 1.999.000 lei. Unul dintre proiectele bine finantate este destinat Catedralei „Inaltarea Domnului”, care a primit pentru mobilier bisericesc suma de 150.000 de lei. O suma dubla a fost alocata proiectului „Construire cladire cu destinatia biserica pentru tineri Intâmpinarea Domnului”. Aceasta, desi una dintre conditiile alocarii de fonduri proiectelor din domeniul cultelor intrezicea folosirea banilor la ridicarea de biserici, si permitea doar finalizarea constructiilor deja incepute. „Campioana” finantarilor este Parohia „Sf. Imparati Constantin si Elena”, care primeste 350.000 de lei pentru ridicarea unei anexe a bisericii.

Fonduri mici pentru proiectele sociale, mediu si tineret

Spre deosebire de sumele aratate mai sus, proiectele din domeniul social sunt in numar de numai opt, iar suma alocata intregului domeniu este de 500.000 de lei. Comisia din cadrul primariei a aprobat insa finantari in valoare de numai 238.170 lei, astfel ca restul banilor pâna la jumatate de milion au ramas in vistieria orasului. Cel mai bine finantat, cu suma de 78.000 de lei, este proiectul destinat ingrijirii batrânilor fara sprijin din Bacau, depus de Fundatia de Sprijin Comunitar. Sume relativ mici au primit si proiectele din domeniul „Educatie, tineret, mediu”, pentru care este disponibil un total de 200.000 de lei. Au fost aprobate 26 de proiecte, dintre care cel mai bine finantate apartin Fundatiei de Sprijin Comunitar („Un voluntar, un zâmbet, o comunitate sanatoasa”) – 21.000 lei si Asociatiei absolventilor Colegiului National „Ferdinand I” („Club de robotica «Robofun Ferdinand»”) – 14.000 lei.

Lista finala a tuturor proiectelor finantate din bugetul local va fi supusa aprobarii Consiliului Local, in sedinta de astazi.

Sedinta stufoasa a Consiliului Local

Consiliul Local al municipiului Bacau se va intruni astazi, de la ora 12, la Centrul de Afaceri si Expozitii, in cadrul sedintei ordinare aferente lunii iunie. Pe ordinea de zi figureaza 26 de puncte, printre care unul important este aprobarea listei finale a proiectelor ce vor primi finantari nerambursabile pe baza Legii 350. De asemenea, se va discuta modificarea organigramei de la Directia de Asistenta Sociala, precum si organigrama si regulamentul de functionare de la Teatrul „Bacovia” sau de la Caminul de persoane vârstnice. Se va dezbate Regulamentul de acordare a ajutorului de urgenta in caz de canicula, pentru locuitorii orasului. De asemenea, se va discuta despre majorarea de capital de la Centrul de Afaceri si Expozitii si alte multe probleme.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ