Scandalul care a izbucnit urmare a acuzatiilor de trafic de influenta la Scoala Postliceala Sanitara “Christiana” nu a afectat derularea examenului de absolvire, programat sa aiba loc luni, 12 august.

Ieri dimineata, cei aproape 90 absolventi ai Scolii Postliceale Sanitare “Christiana” Bacau s-au prezentat la examenul de final, care a fost urmarit insa de inspectori scolari de la Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Bacau. “Examenul s-a desfasurat sub supravegherea directa a trei inspectori scolari si s-au respectat toate regulile de examen.

S-au facut verificari pe dosarele de inscriere ale candidatilor iar la acest capitol nu au fost probleme”, a declarat prof. Ion Balcan, inspector general adjunct la ISJ Bacau. Ancheta anuntata de Ministerul Educatiei nu a inceput pentru ca se asteapta ca procurorii sa-si termine treaba. Indiferent de ce vor gasi inspectorii scolari aici, masurile vor fi luate tot de Consiliul de Administratie al scolii.

PUBLICITATE

Prinse in flagrant

Acuzatiile procurorilor la adresa elevelor arestate sunt grave. In momentul prinderii in flagrant, Iulia P. avea asupra sa suma de aproape 5.545 de lei si o lista cu numele colegilor de clasa care ar fi oferit sumele de bani solicitate, câte 220 de lei de fiecare.

“Tot cu ocazia efectuarii flagrantului, la fata locului a fost identificata si inculpata Mihaela C., asupra careia organele de urmarire penala au gasit suma de 2.200 lei si un carnetel cu însemnari din care rezultau numele colegilor de clasa care au dat bani, sumele date de acestia, precum si o lista continând numele posibililor membri ai comisiei de examinare finala, în dreptul carora era mentionata suma de 1.000 lei pentru fiecare”, spun procurorii.

La cea de a treia eleva monitorizata, Florina P., procurorii au gasit suma de 800 de lei si 500 de euro, toate declarând ca banii erau pentru a obtine indulgenta comisiei de examinare si pentru ca toti absolventii sa treaca cu bine. Cele trei eleve, sefe de clasa, au fost arestate preventiv pentru 29 de zile sub acuzatia de trafic influenta.

“Noi nu putem incepe o ancheta, pâna ce Parchetul nu finalizeaza ancheta. Oricum, nu putem controla decât modul cum se desfasoara actul didactic, continutul de programa scolara si respectarea planului cadru, fiind o institutie de invatamânt privata” – spune prof. Ion Balcan – insp. gen. adj. Inspectoratul Scolar Judetean Bacau.

Roxana Neagu
Geta Panaite


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ