S-a consumat si a doua proba scrisa de la Evaluarea Nationala 2015 – cea de Matematica. Cei peste 5.500 de absolventi de gimnaziu din intreg judetul Bacau inscrisi la acest examen au iesit bucurosi din salile de testare si au strigat in cor: „A fost usor”.

Atmosfera de era una destinsa, fiecare isi socotea deja media de examen, se râdea, iar optimismul i-a cuprins inclusiv pe parintii care au asteptat nerabdatori in curtea scolilor, sa primeasca o veste buna de la copiii lor.

Ca si la prima proba, examenul de ieri, de la Matematica, a inceput la 9.00 si a durat doua ore. La primul subiect, elevii au avut de rezolvat câteva exercitii simple de inmultiri, scadere, ecuatii, perimetre si rapoarte, subiectul al doilea s-a axat mai mult pe geometrie plana, functii, grafice, iar la subiectul trei trebuia calculata aria unui dreptunchi, de demonstrat ca un triunchi este isoscel, iar in final, elevii au primit ca problema o piramida regulata, unde erau de rezolvat trei cerinte legate de volum si densitate.

„A fost mai bine. La Limba româna nu a fost asa de usor. Chiar mi-au placut subiectele. Cel cu piramida mi-a dat ceva batai de cap, dar am facut si acea problema. Sper la o nota mare, pentru ca vreau sa intru la Colegiul Alecsandri»”, ne-a declarat, la iesirea din examen, Vlad Ciobanu, absolvent de la Scoala „Spiru Haret”.

„Am terminat intr-o ora”, „Eu am scris 6 pagini”, „Primul subiect l-am facut in cinci minute” – se auzeau si colegii lui. „Dupa mine, iau vreun 8. A fost mai usor ca la simulare”, ne-a spus si Doru Hanga. „Au fost subiecte de nivel mediu”, a confirmat si profesorul de matematica Eugen Tarasa, de la Scoala „Octavian Voicu”.

Vineri, 26 iunie, emotiile vor fi mari: toata lumea asteapta notele finale, pe baza carora se va face admiterea la liceu (procent de 75 la suta, restul de 25 la suta fiind media generala de absolvire a studiilor gimnaziale).

„Au fost subiecte normale, cu structura clara. Toate sunt asemanatoare cu cele din culegerile de teste. Rezolvarile au fost la indemâna tuturor. Justificarile, argumentarile vor face departajarea.”
prof.de matematica Florentina Vieru, Scoala „Ion Creanga”


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Cu aceste subiecte se simt nedreptatiti elevii care chiar invata, dar probabil acesta e nivelul elevului roman, mediu spre mediocru, iar liceele trebuie sa functioneze. chiar si asa.
    Oricum a scazut enorm calitatea invatamantului din Romania acestui secol fata de dinainte de ’89.

LĂSAȚI UN MESAJ