marți, 23 decembrie 2025

Europenii nu vor apa in carnea de pasare

Producatorii de carne de pasare nu vor putea sa-si mai vanda marfa, daca procentul de apa din carne este mare. In urma unui schimb de experienta desfasurat la Iasi saptamana trecuta, expertii olandezi au fost foarte categorici in aceasta privinta. aColegii europeni au explicat ca una dintre obligatiile producatorilor este aceea de a urmari ca nu cumva cantitatea de apa din carnea de pasare sa depaseasca un anumit procent prevazut dealtfel de lege”, precizeaza dr. Gheorghita Vlad, seful Biroului de Igiena si Sanatate Publica Veterinara din cadrul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Bacau, care a participat la instruirea de la Iasi. Tot europenii au atras atentia celor 30 de medici veterinari prezenti la instruire ca se impune acordarea unei atentii deosebite carnii de vanat. Aceasta nu trebuie sa fie data in consum decat dupa un control sanitar-veterinar riguros. aDe altfel, in perioada 20-31 octombrie, expertii europeni vor evalua modul cum Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor verifica aceasta carne de vanat. Tot atunci, vor fi controlate si doua unitati de abatorizare, de la receptia animalului si pana la intrarea carnii in consum”, mai spune dr. Vlad. Olandezii nu au uitat sa sublinieze si importanta controlului sanitar-veterinar al calitatii laptelui, ca materie prima, si produselor lactate.Scris de Lili A.



spot_img