Marti, 23 iunie, se afiseaza primele rezultatele la proba scrisa a examenului national de definitivat in invatamânt, pentru cei 209 de candidati – profesori din judetul Bacau, care au sustinut testele pe 18 iulie. Ei au fost admisi pentru a participa in aceasta etasa dupa ce au trecut de probele orale ce au constat in doua inspectii la clasa.

In urma examenului scris, un dascal a fost eliminat din sala pe motiv de fraudare. Acesta a pierdut dreptul de inscriere la Definitivat pentru sesiunea urmatoare. La fel ca si la proba practica, la scris nota minima de promovare este 8, spre deosebire de anii trecuti când era 7. Cadrele didactice care vor reusi sa promoveze examenul dobândesc dreptul de practica in invatamântul preuniversitar.

Lucrarile scrise sunt corectate in sase centre de evaluare, constituite la nivel national. Intre 23 si 24 iulie, candidatii vor putea depune contestatii la centrul de examen, respectiv Colegiul Tehnic de Comunicatii “N.V.Karpen” Bacau.

PUBLICITATE

Solutionarea acestora se va realiza in intervalul 25 – 26 iulie, iar pe 27 iulie se vor afisa rezultatele finale. In sesiunea din acest, Ministerul Educatiei a decis sa acorde debutantilor cu un an vechime la catedra dreptul de participare la examen.

Dupa aceasta perioada incep emotiile pentru alti circa 1.100 de profesori care vor intra in examenul de titularizare, la sfârsitul lunii, pe 30 iulie.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ