Bac-ul de toamna bate la usa iar cei care au picat in sesiunea din vara sau in anii trecuti au avut destul timp sa se pregateasca cel putin doua luni. Daca nu puteau invata singuri acasa ar fi putut sa invete la liceu, cu profesorii care au fost dispusi sa faca meditatii gratuite dar nu prea au avut cu cine. La Colegiul Tehnic “Letea”, absolventii nici nu mai vor sa sustina examenul.

“Avem 47 de posibili candidati, insa, in final, vor ramâne doar 27. Sunt grafice afisate cu orele de pregatire dar nu vine nimeni. A fost si perioada corigentelor la care au venit, dar cei care au trecut pe la liceu au spus ca nu se mai inscriu la Bac”, a declarat prof. Viorel Coseraru, directorul Colegiului Tehnic “Letea”. Ce rost are sa mai sustina un examen pe care stiu sigur ca-l pica, si-or fi spus elevii, când pot sa se inscrie la o scoala postliceala unde nu li se cere diploma de Bac.

“S-a infiintat o scoala postliceala cu durata studiilor de 2 ani pentru specializarile: tehnician in transport intern si international si nutritionist care practic continua specializaile urmate in liceu. Aici nu mai este obligativitatea sa-si mai dea Bac-ul. Vor fi muncitori calificati pe aceste meserii”, a mai spus prof. Coseraru.

In primele zile erau inscrisi deja 20 de elevi, cursurile urmând sa inceapa la 1 octombrie 2013. Nici la Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” nu a fost inghesuiala la meditatii. “Eu pot la orice ora sa fac aceste meditatii, dar daca am si elevi”, ne-a spus prof. Adrian Fuioaga, director. Bacalaureatul de toamna incepe saptamâna viitoare, de pe 19 august. Sunt inscrisi 3.002 candidati.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ