Elevi si cadre didactice din Oberhausen – Germania sunt in aceste zile la Scoala Gimnaziala “Spiru Haret” in cadrul unui proiect european intitulat “MULTI 2013” derulat de unitatea de invatamânt bacauana.

Proiectul “MULTI 2013” a inceput in urma cu 6 ani si se deruleaza impreuna cu 12 tari, majoritatea din Europa. Practic este vorba despre un schimb de experienta intre tineri, prin care fiecare inter-relationeaza, comunica, se cunosc reciproc, isi dezvolta spiritul de echipa, se familiarizeaza cu obiceiurile si culturile din tarile din care provin, dar isi si ocupa timpul liber, din vacanta de vara, intr-un mod constructiv si placut.

In acest an, proiectul se desfasoara in parteneriat cu Institutia Prefectului, Primaria Municipiului Bacau, Societatea de Stiinte Istorice, Colegiul National ”Vasile Alecsandri”, Asociatia Parintilor Scoala ”Spiru Haret” si este menit sa ofere elevilor educatie civica si sustinere sociala, sa promoveze competitivitatea, creativitatea, toleranta si responsabilitatea sociala in activitatile civice. “Au venit pe 22 iulie si vor pleca pe 4 august.

PUBLICITATE

Am efectuat impreuna foarte multe activitati, am organizat excursii si vizite, au fost si dans si judo si tenis si focuri de tabara si karaoke. Am vizitat institutiile militare si ale Ministerului de Interne si vom termina sâmbata cu o excursie in Brasov. Anul viitor, 15 elevi de-ai nostri vor merge pentru doua saptamâni in Germania, in luna august”, a explicat prof. Gabriela Veliche, psihopedagog, coordonatorul grupului de elevi de la Scoala “Spiru Haret”, alaturi de profesorul de limba germana si engleza Oana Briahna. In acest an activitatile sunt derulate de un numar de 30 de elevi din Scoala Gimnaziala “Spiru Haret” Bacau si din Oberhausen, Germania, alaturi de 4 profesori.

“Suntem pentru prima data aici si am fost primiti cu multa caldura. Intr-o perioada foarte scurta de timp am vazut multe locuri frumoase si am experimentat multe” – spune Laurens Stötzel – lider grup Germania.

“Suntem foarte impresionati de peisajele din România, din Bacau, dar si din zona judetului Neamt – Cheile Bicazului si Lacul Rosu. Elevii sunt super, pozitivi, primitori. Totul e la superlativ” – a declarat si Julia Tackenberg.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ