Andrei Tanasov, absolvent al Scolii “Al.I.Cuza” a fost calificat in lotul largit al României pentru Olimpiada Internationala Stiinte pentru Juniori. “Este o olimpiada foarte grea pentru ca vorbim de trei discipline – fizica, chimie si biologie.

Andrei s-a clasat la Nationala in primii 16 cei mai buni elevi din tara, unde a concurat cu elevi din toate liceele si colegiile nationale, ceea ce a facut sa fie selectat si in lotul largit. Olimpiada nationala s-a desfasurat zilele acestea la Zalau.

Practic Andrei Tanasov nu a avut deloc vacanta pâna acum. Este un copil bun, muncitor, olimpic national pe chimie, care si-a dorit de anul trecut sa obtina performanta si la aceasta olimpiada”, ne-a declarat prof. de chimie Floarea Popa, cea care l-a pregatit timp de doi ani pe Andrei Tanasov, alaturi de prof. Eugenia Coteanu (fizica) si prof. Jana Ciohodariu (biologie).

Intregul lot de 16 elevi va fi pregatit de profesori universitari, iar primii 6 vor fi selectati in lotul restrâns ce va reprezenta tara noastra la Internationala de Stiinte pentru Juniori, care va avea loc la sfârsitul anului, in India. Tot Andrei Tanasov a fost printre cei cinci elevi bacauani care au avut o medie de admitere de 10 pe linie si la admitere.

A terminat gimnaziul cu media 10, iar la Evaluarea Nationala a obtinut 10 la ambele discipline – limba româna si matematica. Urmare a rezultatelor remarcabile, el a fost repartizat fara probleme la Colegiul National “Gh.Vranceanu”, unde va fi liceean din toamna.

“Sunt foarte fericit. Am muncit mult si pentru acest rezultat. Acum stau in vacanta doua saptamâni si ma apuc din nou de treaba. La sfârsitul lunii august voi pleca in tabara nationala de chimie, apoi in septembrie la Bucuresti, la testele de baraj pentru Internationala de Stiinte pentru juniori unde sper sa fiu selectat in lotul restrâns” – a declarat Andrei Tanasov.