În ultimele 24 ore, la nivel județean, pompierii militari au acționat pentru stingerea a două de incendii, precum și pentru gestionarea unui număr de 11 misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență.

În afara acestor situații, salvatorii au acționat și în alte cinci misiuni, precum asigurare măsuri de prevenire și stingere a incendiilor, asistență persoane, asanare muniție neexplodată și alte tipuri de intervenții destinate protecției comunităților.

Una dintre intervențiile gestionate în cursul zilei de ieri a avut loc în orașul Comănești, strada Aleea Parcului, la ora 17:00. Garda de Intervenție Comănești a fost solicitată să intervină pentru deblocarea unei uși de acces într-un apartament situat la etajul I al unui imobil.

Sosiți la fața locului militarii au intervenit cu ajutorul scării culisabile și au pătruns în apartamentului prin balcon acestuia.

În apartament pompierii militari au constat că de la unul din arzătoarele aragazului se simțea un puternic miros de gaze, fapt pentru care au procedat la în închiderea tuturor aparatelor conectate la rețea și au aerisit apartamentul.

Din nefericire, în interior a fost găsită proprietara, care a fost declarată decedată de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță Bacău.

În ultimele 24 ore, județul Bacău s-a aflat sub incidența mai multor atenționări meteorologice cod galben de ceață, chiciură și polei.

Pentru evitarea situațiilor ce pot pune în pericol viața şi sănătatea populației, le reamintim celor care pornesc la drum în această perioadă să se informeze asupra traseelor pe care le au de parcurs și să respecte recomandările autorităților.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.


PUBLICITATE