Orasul Târgul Ocna va gazdui, la sfârsitul acestei saptamâni, doua evenimente cu mare insemnatate pentru comunitatea armeana din judet: Hramul bisericii armene Sfânta Maria din Târgu Ocna, unica biserica de rit armean din judetul Bacau si prezentarea cartii “Armenia – o geografie sacra”, a istoricului Adrian Popovici. Slujba de Hram, programata duminica, 7 iulie, ora 11, va fi oficiata de catre Prea Sfintia Sa, Episcopul Datev Hagopian, Intâistatatorul Bisericii Armene din România si de vicarul eparhial preot Ezsras Bogdan, originar din Târgu Ocna, in prezenta a numerosi credinciosi din Bucuresti, Bacau, Târgu Ocna, Focsani, Iasi, Suceava, Gherla.
Manifestarile religioase vor fi completate de un eveniment cultural organizat cu sprijinul autoritatilor locale din Târgu Ocna. Este vorba de prezentarea cartii „Armenia – o geografie sacra”, in Sala Mare a Primariei, in prezenta domnului Stefan Silochi, primarul orasului si a editorului lucrarii, domnul Marius Marian Solea, consilier la Secretariatul de Stat pentru Culte. Manifestarea de la Primarie are loc sâmbata, 6 iulie, de la ora 18.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ