Comisarul sef Adrian Movila, de la IPJ Bacau, ramâne in arest preventiv. Tribunalul i-a respins, astazi, contestatia impotriva deciziei Judecatoriei Bacau, din 8 ianuarie, prin care s-a dispus arestarea acestuia pentru 30 de zile. Procurorii Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Bacau il acuza pe Movila de infractiuni de favorizarea faptuitorului. Anchetatorii vorbesc despre doua dosare in care comisarul ar fi furnizat inculpatilor informatii legate de ancheta in curs.

Unul dintre aceste dosare este cel al fostului primar din Margineni, Marcelin Solot, aflat si el in arest de câteva luni si trimis in judecata intr-un dosar de coruptie. Potrivit anchetatorilor, politistul l-ar fi ajutat pe Solot, pe parcursul desfasurarii anchetei penale declansate împotriva sa, “ajutor concretizat în transmiterea de informatii acestuia din urma legate de ancheta penala existenta în urma contactelor realizate cu persoanele audiate în cauza precum si oferirea de indicii si sfaturi asupra comportamentului ce trebuie adoptat ulterior în cursul urmaririi penale în acea cauza atât anterior dispunerii arestarii preventive, cât si ulterior prin colectarea si transmiterea catre familia acestuia de informatii legate de dosarul penal”.

Ironic este ca, in august 2015, tot o acuzatie de influentare a anchetei l-a trimis pe Solot dupa gratii, dupa ce initial instanta luase masura arestului la domiciliu. Procurorii au cerut arestarea preventiva a primarului din Margineni, dupa ce acesta ar fi incalcat obligatiile impuse. Edilul a fost acuzat ca ar fi incercat sa influenteze angajati din primarie, martori in dosar, prin intermediul unui avocat. Procurorii aveau banuieli ca respectivul avocat a fost trimis de primar pentru a afla ce declara martorii. Avocatii lui Solot au sustinut atunci ca acuzatiile sunt nefondate, insa instantele au dispus arestarea preventiva. Solot este cercetat pentru mai multe infractiuni de abuz în serviciu si fals intelectual.

PUBLICITATE

“Adrian Movila s-a declarat nevinovat. El a explicat ca exista o relatie de prietenie intre el si Solot Marcelin si ca nimic din aceste acuzatii nu e adevarat. Exista interceptari, dar nu e nimic concret. In ce priveste al doilea dosar, nu vorbim de o persoana publica, este un vecin. Movila nu recunoaste nicio fapta.”
– avocatul Cozmin Umbrarescu.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

  1. Lingusirea si servilismul , asta fata de un baron local dauneaza grav libertatii. Cata diferenta intre cei doi domnul Movila ofiter superior,cu academie militara meserie ce trebuie sa aibe verticalitate celalant Marcel Solot un baron ajuns in aceasta functie nu studiilor, nu altor sacrificii personale sau nu stiu ce merite. ci asa dupa voia sortii ca cineva trebuie sa fie. Ce pacat ca s-a ploconit in fata unui baron……………..baron care chiar daca face 3 -4 ani de inchisoare are cu ce trai tot restul vietii, ca de omul sigur si-a adunat averi in mandatele pe care mama natura i le-a oferit plocon. Trist dar adevarat.

  2. Pai de ce instrumenta el dosarul daca era prieten cu Solot? Ce fel de ancheta ii facea el prietenului? Iar explicatia pentru al doilea caz data de avocat este hilara…..”In ce priveste al doilea dosar, nu vorbim de o persoana publica, este un vecin.”…..pai trebuie sa fie persoana publica ca sa il favorizeze? Daca asa pledeaza in instanta va sta militianul arestat mult si bine! Auzi……..nu recunoaste nimic…….pai asta a recunoscut vreodata ceva!?

LĂSAȚI UN MESAJ