Comisarul sef Adrian Movila, de la IPJ Bacau, ramâne in arest preventiv. Tribunalul i-a respins, astazi, contestatia impotriva deciziei Judecatoriei Bacau, din 8 ianuarie, prin care s-a dispus arestarea acestuia pentru 30 de zile. Procurorii Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Bacau il acuza pe Movila de infractiuni de favorizarea faptuitorului. Anchetatorii vorbesc despre doua dosare in care comisarul ar fi furnizat inculpatilor informatii legate de ancheta in curs.

Unul dintre aceste dosare este cel al fostului primar din Margineni, Marcelin Solot, aflat si el in arest de câteva luni si trimis in judecata intr-un dosar de coruptie. Potrivit anchetatorilor, politistul l-ar fi ajutat pe Solot, pe parcursul desfasurarii anchetei penale declansate împotriva sa, „ajutor concretizat în transmiterea de informatii acestuia din urma legate de ancheta penala existenta în urma contactelor realizate cu persoanele audiate în cauza precum si oferirea de indicii si sfaturi asupra comportamentului ce trebuie adoptat ulterior în cursul urmaririi penale în acea cauza atât anterior dispunerii arestarii preventive, cât si ulterior prin colectarea si transmiterea catre familia acestuia de informatii legate de dosarul penal”.

Ironic este ca, in august 2015, tot o acuzatie de influentare a anchetei l-a trimis pe Solot dupa gratii, dupa ce initial instanta luase masura arestului la domiciliu. Procurorii au cerut arestarea preventiva a primarului din Margineni, dupa ce acesta ar fi incalcat obligatiile impuse. Edilul a fost acuzat ca ar fi incercat sa influenteze angajati din primarie, martori in dosar, prin intermediul unui avocat. Procurorii aveau banuieli ca respectivul avocat a fost trimis de primar pentru a afla ce declara martorii. Avocatii lui Solot au sustinut atunci ca acuzatiile sunt nefondate, insa instantele au dispus arestarea preventiva. Solot este cercetat pentru mai multe infractiuni de abuz în serviciu si fals intelectual.

„Adrian Movila s-a declarat nevinovat. El a explicat ca exista o relatie de prietenie intre el si Solot Marcelin si ca nimic din aceste acuzatii nu e adevarat. Exista interceptari, dar nu e nimic concret. In ce priveste al doilea dosar, nu vorbim de o persoana publica, este un vecin. Movila nu recunoaste nicio fapta.”
– avocatul Cozmin Umbrarescu.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE