La data de 13 iulie a.c, în jurul orei 19.0, poliţiştii Biroului Rutier Bacău au depistat, în flagrant, un bărbat de 36 ani, din Bacău, în timp ce conducea un autoturism pe strada Chimiei, aflându-se sub influenţa alcoolului. Bărbatul în cauză a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

De asemenea, la aceeaşi dată, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Traian au depistat un bărbat de 41 ani, din comuna Traian, în timp ce conducea un moped, pe strada Nicolae Bălcescu, pe raza satului Zapodia, având o concentraţie de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, din verificări s-a stabilit că bărbatul de 41 ani nu poseda permis pentru nicio categorie de vehicule. Conducătorului auto i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei şi ulterior, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Poliţiştii Biroului Rutier Bacău au depistat în trafic, la data de 14 iulie a.c., în jurul orei 02.00, un tânăr de 21 ani, din Moineşti, în timp ce conducea un autoturism pe strada Erou Ciprian Pintea, aflandu-se sub influenţa alcoolului. În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat şi tânărul de 21 ani a fost condus la spital în vederea recoltării mostrelor biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate alcoolemiei dar acesta a refuzat. Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.