– una dintre victime a fost gasita, miercuri dupa-amiaza, aproape de intrarea in Onesti – pompierii au efectuat cautari doua zile la rând

Tragedie pentru o familie din comuna Tg. Trotus. Doi tineri, unul de 19 ani si altul de 22 de ani, nepot si unchi, au pierit in apele involburate ale râului Trotus, in noaptea de luni spre marti. Impreuna cu un alt tânar de 23 de ani, acestia au incercat sa treaca cu caruta trasa de un cal de pe un mal pe celalalt prin apa, insa nu au luat in calcul faptul ca Trotusul era crescut iar curentii erau puternici.

La un moment dat, un element de siguranta al atelajului s-a desprins si s-a dezmembrat. Tânarul de 23 de ani a reusit sa se apuce de hamurile calului si a fost tras la mal, dar ceilalti au fost inghititi de apa. „Veneam de la Satu Nou si am trecut apa cu ei, dar aproape de margine a iesit cuiul de la caruta si când m-am uitat in spate ei nu mai erau. I-am cautat de la deal pâna la vale”, spunea Alin, tânarul care a supravietuit. Desi totul s-a petrecut in jurul orei 3.00, cazul a fost sesizat autoritatilor mult mai târziu, aproape de prânz.

Se continua cautarile

De când au aflat de nenorocire, parintii baiatului de 19 ani nu au plecat de pe malul apei si le-au cerut pompierilor ajutorul ca sa-i caute. Militarii au periat Trotusul din amonte in aval doua zile la rând. „Baiatul meu venise aici la mama mea, de o saptamâna. Celalalt disparut este fratele meu si se imprietenise cu cel care a scapat cu viata. Nu stim unde se duceau la ora aceea, cum erau, ceea nu intelegem este de ce nu ne-a anuntat atunci când s-a intâmplat.

Eu l-am sunat pe la 7.00 dimineata si mi-a spus ca fiul meu este bine si ca trebuie sa ajunga acasa. Câteva ore mai târziu am aflat de la sora mea ce s-a intâmplat”, spunea Cristina Scurtu, mama unuia dintre tineri. Miercuri dupa-amiaza, aproape de intrarea in Onesti, a fost gasit trupul tânarului de 22 de ani, iar pompierii continua cautarile pentru a-l gasi si pe cel de-al doilea.

„Detasamentul de Pompieri Onesti a fost solicitat sa intervina pentru cautarea a doua persoane care s-au inecat in râul Trotus. Datorita curentilor puternici, caruta s-a rasturnat si doar o singura persoana a reusit sa se salveze. A fost gasita una dintre victime si continuam cautarile pâna ce o sa o gasim si pe cea de-a doua”, a declarat lt. col. Ovidiu Carasel, comandantul Detasamentului de Pompieri Onesti.

Si Siretul si-a luat tributul

Ieri dupa-amiaza, si pompierii de la Detasamentul Bacau au fost solicitati sa se deplaseze in satul Coteni, comuna Buhoci, pentru a scoate din apa o persoana inecata in râul Siret. Un barbat care era in zona a facut sesizarea, iar la fata locului s-au deplasat echipaje de interventie cu tehnica necesara pentru astfel de situatii.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ