FOTO: Observator de Constanta

Baietii,unul de 17 si altul de 18 ani, elevi la Liceul Tehnologic J. M. Elias, din comuna Sascut, s-au inecat vineri seara, dupa ce unul dintre ei ar fi vrut sa se scalde in lacul de acumulare Beresti, din bazinul Siret.

Imediat s-a dat alerta pe 112 iar la fata locului au pornit echipaje de pompieri de la Detasamentul Adjud, dar si de la Detasamentul Bacau.

Cautarile au pornit in zona satului Rogoaza, din comuna Corbasca si au fost efectuate de scafandri de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Vrancea dar si de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Vaslui.

In conditi extrem de dificile, vizibilitate scazuta si apa rece, militarii i-au cautat pe cei doi baieti pana in jurul orei 1.00 noaptea, iar sambata dimineata au reluat misiunea.

Adancimea apei este de sase- sapte metri, dar este si mal de un metru si este posibil sa fie lipiti de ml. Am cautat si cu sonar, dar nu ne-a semnalat nimic, spunea lt. col. Vasile Isticioaia, din cadrul ISU Vrancea, in timpul misiunii de cautare. Astazi, in jurul prnzului, a fost adus pe lac un sonar de ultima generatie si cu ajutorul acestuia s-a reusit localizarea celor doi adolescenti, fiind scosi la mal fara viata.

Martori la tragedie au fost mai multi tineri de varsta lor. Potrivit anchetatorilor, un grup format din sapte adolescenti, baieti si fete, l-ar fi rugat pe un barbat, care era salupa pe luciul apei inso]it de alte persoane pentru a face kitesurfing (n.r. – zbor cu parapanta pe apa), sa-i duca de pe malul dinspre Sascut pana pe o insula pentru a petrece acolo cteva ore.

Unul dintre ei ar fi intrat in apa, iar celalalt a vrut sa-l salveze dar s-a inecat si el. Oamenii locului, care cunosc bine aceasta apa, spun ca este periculoasa pentru ca la vreo patru metri de mal urmeaza o por]iune abrupta unde adncimea apei trece de la 70 cm la sapte metri.  In locul unde s-au inecat, pe uscat, au fost gasite hainele unuia dintre tineri.  


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ