Sedinta Consiliului Local Onesti, de zilele trecute, a fost marcata de mai multe dispute sterile care îl arata pe primarul Onestiului, Laurentiu Neghina, din ce în ce mai nesigur la problemele cu care se confrunta locuitorii municipiului.

O mare parte a unei puternice dispute s-au dus între edilul-sef al localitatii si administratorul unic al SC Termon CT, ing. Cetean Balanica Mircea. Desi societatea furnizoare a agentului termic în sistem centralizat din Onesti asteapta sentinta instantei judecatoresti pentru a intra în insolventa, primarul Laurentiu Neghina este interesat sa afle daca este adevarat ca ”un numar de 800 de familii din municipiu au centrale de apartament si figureaza drept consumatori ai SC Termon CT”.

Administratorul unic al SC Termon CT a declarat ca ”auditul efectuat recent nu a confirmat acest lucru. Ing. Cetean Balanica Mircea a mai declarat ca ”la stabilirea pretului gigacaloriei a fost luata în calcul si bransarea unor institutii publice onestene, care nu s-a realizat!”

Acestei probleme, inchiderii termoficarii în sistem centralizat, i s-a mai alaturat una, careia primarul Laurentiu Neghina i-a acordat pasuire: Asociatia Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice a respins cererea SC Servsal SA Onesti de acordare a licentei pentru activitatea de colectare a deseurilor din municipiu, solicitând ca în cinci zile sa comunice masurile imediate pentru normalizarea situatiei si prestarea serviciului în conditiile legalitatii depline.

Decizia în aceasta privinta va fi luata într-o alta sedinta extraordinara a Consiliului Local Onesti, ce va avea loc zilele urmatoare.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ