Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

OLARU NECULAI, director general al SC CET SA Bacău, la data comiterii faptei, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de abuz în serviciu,

HANU IOAN, consilier juridic în cadrul SC CET SA Bacău, la data comiterii faptei, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de complicitate la abuz în serviciu,

PUBLICITATE

STĂNILĂ MARIUS ION, director comercial al SC CET SA Bacău, la data comiterii faptei, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de instigare la abuz în serviciu.

În rechizitoriul întocmit procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

La data de 07 ianuarie 2013, în calitate de director general, inculpatul Olaru Neculai, ajutat de inculpatul Hanu Ioan, a încheiat un contract de asistență juridică, prin care SC CET SA Bacău a suportat onorariul, în valoare de 22.000 lei, al unui apărător ales pentru inculpatul Stănilă Marius Ion, într-un dosar penal, aflat pe rolul Judecătoriei Bacău.

În acel dosar, la data de 30 octombrie 2012, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Stănilă Marius Ion, în sarcina acestuia reținându-se infracțiunile de șantaj și abuz în serviciu prin îngrădirea unor drepturi (comunicat nr. 809/VIII/3 din 02 noiembrie 2012).

Prin încheierea acestui contract, Stănilă Marius Ion a obținut un avantaj patrimonial în cuantum de 22.000 lei, reprezentând onorariul apărătorului ales, ce a fost plătit de SC CET SA Bacău, sumă ce reprezintă și prejudiciul cauzat acestei firme.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacău.

„De un an se cerceteaza acest caz si am fost si la audieri. Daca au considerat ca intentia este aceasta, eu nu am ce sa comentez. Dosarul este de acum la instanta si ramâne sa-l analizeze si sa se pronunte.”
Neculai Olaru, directorul CET Bacau


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. sa vada si bacauanii de ce nu au caldura si cet-ul aintrat in faliment.acest grup organizat olaru-dragusanu-stanila-stavarache-trebuie sa stea multi ani la puscarie pt falimentarea cet-ului.acest domn olaru poza intr-un om corect dar in realitate este un escroc.

LĂSAȚI UN MESAJ