Bacaul a fost week-endul trecut, intre 15 si 17 noiembrie, gazda Concursului National de Matematica – Fizica “Vranceanu – Procopiu”, aflat deja la a XV-a editie. “Au participat peste 110 elevi din toate judetele tarii, coordonati de profesori de la Comisia centrala. Au fost probe de concurs pe matematica si fizica, dar si proba de pregatire pentru accederea in lotul largit pe cele doua discipline.

Concursul s-a desfasurat efectiv sâmbata, 16 noiembrie, de la ora 09.00, iar duminica a fost Gala de premiere”, a declarat prof. Otilia Iftimescu, director adjunct al Colegiului National “Ferdinand I”, gazda intregului eveniment. Atât la matematica, cât si la fizica, programa de concurs a cuprins si materia anilor scolari anteriori (exceptie la clasa a IX-a). In final, s-au acordat 25 de premii – premiul I (4) , II (4), III (4) si mentiuni (13) , pe fiecare categorie de studiu (clase de la a IX-a pâna la a XII-a).

Bacaul a fost reprezentat de 10 elevi – unul de la CN “Ferdinand I”, sapte de la CN “Gh.Vranceanu” si doi de la CN “Gr.Moisil” Onesti. Locul I a fost obtinut de urmatorii elevi:
– Dragos Manea (CN “A.Saguna” Brasov) la clasa a IX-a
– Andrei Turcu (CN “Fratii Buzesti” Craiova) la clasa a X-a
– Catalin Ilie (CN “M.Viteazu” Ploiesti) la clasa a XI-a
– Alexandru Mocanu (CN “Ferdinand I”) la clasa a XII-a

Din Bacau, a mai obtinut mentiune si eleva Iustina Grosu, de la CN “Gh.Vranceanu”, la clasa a X-a. Bacauanul Alexandru Mocanu si profesorii sai (prof. Cristina Manoliu – matematica si prof. Dragos Florescu – fizica) au primit premii speciale si din partea Asociatiei Parintilor CN “Ferdinand I”.

FOND ghilimele Alexandru Mocanu

“Este ultima mea participare la acest concurs unic pe tara. A fost o competitie strânsa si mult mai grea decât anul trecut. Adaug in palmaresul meu un nou premiu important, care va conta in viitor. Deja ma pregatesc pentru olimpiada de fizica, dar si pentru admiterea la University of Cambridge.”
Alexandru Mocanu – clasa a XII-a E la CN “Ferdinand I” BacauPUBLICITATE