La spitalul buhusean a fost organizat un complex exercitiu de alarmare care a avut ca problematica producerea unui cutremur urmat de incendiu. Patru compartimente au fost antrenate in acest exercitiu: chirurgie, A.T.I., blocul operator, internari de zi.

Dupa producerea cutremurului, un pacient a fost ranit la chirurgie, fiind transferat la A.T.I.. Un alt pacient, ranit in compartimentul internari de zi, a fost transportat in blocul operator, unde a fost simulata efectuarea unei operatii.

Au izbucnit apoi doua incendii la chirurgie si internari de zi. Au intervenit pentru inceput echipele de salvare ale spitalului, care au limitat incendiul, dupa care incendiul a fost stins de salariatii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Buhusi. Stabilizat, ranitul de la A.T.I. a fost transferat la un spital superior.

PUBLICITATE

Au participat, ca observatori, reprezentanti ai I.S.U. Bacau, Primariei Buhusi, ai mai multor institutii si firme. A fost remarcata cunoasterea procedurilor de catre salariatii spitalului, desfasurarea cu mare celeritate a tuturor operatiunilor exercitiului de alarmare.

“Evaluatorii ne-au acordat nota 9,75. Este foarte bine, dar vom tine seama de recomandarile care ne-au fost facute”, ne-a spus Constantin Poiana, inspector de calitate.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. La Bacau, la Spitalul Judetean usile toate se blocheaza si nu se deschid decat pe baza de card. Fereasca Dumnezeu , de un cutremur sau altceva caci cei prinsi inauntru vor avea mari probleme, daca nu mai rau! Chiar, la SJU Bacau, pompierii au cunostinta de acele usi blocate? Si daca tot avem usi care se blocheaza si acces pe baza de card, la ce mai sunt necesari si acei” baieti” bine, unii tare needucati care pazesc acele usi?

LĂSAȚI UN MESAJ