Zeci de masini de diferite tipuri si modele aglomereaza curtea interioara a vamii din Bacau. Acestea nu sunt autovehicole care asteapta sa fie vamuite de lucratorii bacauani ai Vamii, ci sunt masini care, in mare parte, provin in urma actiunilor de control in trafic ale politistilor. Mai exact, proprietarii lor au gasiti cu diferite cantitati de tigarete netimbrate, trecute fraudulos peste granita cu Ucraina sI Republica Moldova.

Interesant este ca autovehicolele confiscate sunt inmatriculate in diverse judete din tara, in special din Suceava, Cluj sau Bacau, insa cele mai multe sunt cu numere de Bulgaria.

„Asta pentru ca traficantii sunt constienti ca ar putea fi depistati pâna la urma si nu vor sa riste pierderea unor autovehicole scumpe, ci masini ieftine care, se stie, pot fi inmatriculate usor in Bulgaria. Pe de alta parte, contrabandistii folosesc acel tip de masini la care se pot adauga compartimente in care disimuleaza tigaretele. Or, noi, din experienta, am invatat sa facem deosebirea intre masinile normale si cele care ar putea ascunde ceva. De exemplu, sub platforma unui autovehicol am gasit ascunse câteva mii de pachete de tigari.

PUBLICITATE

La ora actuala, avem in custodie 29 de autovehicole confiscate de Politie”, a declarat Vasile Soiman, seful vamii din Bacau. Procedura de valorificare a acestor bunuri confiscate este destul de anevoiasa si nu se poate finaliza decât dupa ce cazurile ajung in instantele de judecata, masinile fiind probe in proces. Legislatia in vigoare prevede ca, la depistarea detinerii unei cantitati de peste 500 de pachete de tigari, cazul se considera infractiune penala.

Directia de Finante este institutia care va proceda la valorificarea prin licitatie publica a acestor bunuri. Pâna atunci, vama din Bacau va continua sa fie „sufocata” de masinile confiscate ale contrabandistilor.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ