Singurele bacauance câstigatoare ale unui titlu national in 2015 la jocurile de echipa, mini-voleibalistele de la CSS Bacau au fost “cenusaresele” sesiunii de finantari nerambursabile. Primaria Bacau le-a dat doar 16.000 lei!

Mini-volei, mini-finantare. Si maxi-bataie de joc. Asa ar suna, telegrafic, “povestea de dragoste” dintre campioana României la mini-volei in 2015, CSS Bacau si Primaria condusa de Romeo Stavarache. Desi alcatuiesc singura grupare care a adus in 2015 un titlu national pentru Bacau la sporturile de echipa, minivoleibalistele de la CSS au primit din partea municipalitatii, pe Legea 350/ 2005, “impresionanta” suma de 16.000 lei !

Practic, “Asociatia Speranta Volei Fete”, prin care se asigura sprijinul financiar al echipei conduse de prof. Dumitru Matanie si prof. Traian Snel, s-a situat pe penultimul loc in concursul de proiecte de finantare nerambursabila derulat de Primarie, in urma sa aflându-se doar “ACS Green Club” si “Asociatia Delta Rangers Airosoft”, cu câte 10.000 lei. “A fost ca o lovitura de maciuca pentru noi. Nu ne asteptam ca performanta echipei noastre sa valoreze intr-atât de putin in ochii autoritatilor locale. Suntem mâhniti cu totii: antrenori, parinti, copii. Si tin sa precizez ca toti copiii legitimati la noi la echipa sunt bacauani”, a declarat antrenorul Dumitru Matanie, care solicitase o suma dubla: “Ne facusem niste calcule precise.

PUBLICITATE

Doream sa achizitionam pentru toate fetele pantofi de sport si un rând de treninguri Assics sau Mikasa, ca sa nu mai cumparam echipament sportiv din piata, ca, vorba aia, acum suntem campioana României. Totodata, aveam in plan un cantonament, care costa cam 10.000 lei si doua turnee de jocuri inainte de startul campionatului. Din pacate, toate planurile ne sunt date peste cap. La anul, daca nu ne ajuta din nou parintii, vom merge la meciuri cu treningurile actuale, care vor arata de parca ar fi intrat la apa deoarece fetele vor creste intre timp”.

Interesant este ca in strategia autoritatilor locale, investitia este invers proportionala cu performanta. Exemple? Duium! Iata unul singur, referitor chiar la “Asociatia Speranta Volei Fete”. Asadar, in baza Legii 350/ 2005, aceasta a primit in 2013 suma de 30.000 lei, anul trecut, 20.000 lei, iar acum, când echipa de minivolei a iesit campioana nationala, a fost “blagoslovita” cu 16.000!

Despre atentia cu care municipalitatea trateaza campioana nationala antrenata de Matanie si Snel vorbeste si un alt fapt. Astfel, la turneul final desfasurat in luna mai, in Bacau, niciun reprezentant al Primariei sau al Consilului Local nu a fost prezent la meciurile fetelor. Mai mult, dupa cucerirea titlului, Primaria nu s-a invrednicit cu organizarea vreunei festivitati pentru micutele campioane, care au fost premiate, in schimb, de profesorul Florin Grapa, de prefectul Dorian Pocovnicu si de presedintele Consiliului Judetean, Dragos Benea. Hehe, te pomenesti ca tocmai lucrul acesta a stârnit “gelozia” lui Romeo Stavarache si a oamenilor sai! Ca deh, scrie mare si citet pe toti peretii salilor de sport din oras: “Primaria iubeste sportul bacauan”.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. E bataie de joc! Pentru copiii Bacaului care performeaza nu se gasesc bani. Bine ca gasca lui Stavarache stie sa ne umble la buzunare si sa dea bani unor asociatii dubioase ca Arena 2011

  2. Acesta este Stavarache: un om mic la propriu si la figurat care are probleme mari cu justitia si care a fost pupat in dos ani de zile de o presa slugarnica si mincinoasa care a inchis ochii la toate mirsaviile sale, mai ales cele din sport: haituirea FCM Bacau, infiintarea a tot felul de clone fotbalistice care au murit in chinuri (FC Stiinta, Mesagerul, ASC Bacau 1 si 2 etc), infiintarea si desfiintarea echipei de handbal feminin CSM 2010, praduirea Stiintei MD si altele. Felul in care s-a comportat cu aceste campioane de la minivolei arata fata hidoasa a acestui primar de care speram sa scapam cit mai curind

LĂSAȚI UN MESAJ