Desi i s-a taiat panglica saptamâna trecuta, unitatea pregatita sa primeasca câteva zeci de copii a ramas inchisa. Asta, pentru ca asa cum a promis, directoarea centrului bugetar a refuzat sa deschida fara avizul pompierilor.

„M-au sunat si parintii suparati, dar nu avem alta solutie. Am cerut conducerii Colegiului Mangeron sa ne puna la dispozitie documentele, trebuie cautate hârtii in arhiva. Nu deschid cresa pentru mine, ci pentru acesti parinti care sunt disperati. Dar, desi noi aveam totul pregatit, nu se poate lucra fara avizul pompierilor”, a spus Valentina Dospinescu. Asadar, desi are circuitele facute, alte avize si tot mobilierul necesar, personal si copii, cladirea ramâne inchisa.

 

PUBLICITATE

„S-a schimbat destinatia cladirii, motiv pentru care este necesara autorizarea. O comisie va merge mâine (n.r. azi) la fata locului, ca sa vedem exact care este situatia. Noi nu punem piedici, vrem sa ne asiguram ca toata lumea este in siguranta”, a declarat col. Ioan Mihalache, inspectorul sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta. Dupa modificarea legii privind apararea impotriva incendiilor, cladirile care isi schimba destinatia trebuie sa primeasca aceasta autorizatie.

Dar, problema este ca nu acum s-a schimbat destinatia cladirii, aceasta fiind transformata din liceu in gradinita in 2011, si acum cresa. Mai pe scurt, in 2011, 80 de prescolari din Gradinita Letea, care functiona in cladirea apartinând societatii Letea au fost mutati din cladirea proprietarului de drept in cladirea fostului Colegiu Letea, care a devenit structura a Colegiului Mangeron. Din acea zi pâna in prezent, gradinita nu a avut autorizatie de la pompieri. Acum, la parterul aceleiasi cladiri s-au amenajat sali de clasa pentru bebelusi.

Dovedind inca o data ca aceasta cresa s-a deschis fara ca autoritatile sa aiba habar de ceea ce trebuie facut, viceprimarul Radu Ababei declara la inaugurare ca acest corp de cladire poate functiona in baza autorizatiei Colegiului Mangeron. Ceea ce este contrazis acum de pompieri, care chiar s-ar fi interesat daca exista autorizatiile necesare.

Modernizarea spatiului, pentru a-l pune la dispozitia cresei s-a facut pe bani publici, 440.000 lei. Acum, investitia va zace inchisa pâna când se intra in legalitate.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ