Comerciantii bacauani s-au trezit vineri, inca de la primele ore ale diminetii cu inspectorii pe cap. Reprezentantii mai multor institutii de control au luat la puricat documentele producatorilor agricoli si ale agentilor economici. S-a urmarit respectarea normelelor igienico-sanitare de functionare, a celor de prevenire a incendiilor, precum si incadrarea in limitele autorizatiilor de functionare. Controalele s-au soldat cu avertismente si amenzi. "Controlul a fost unul de rutina, in care am urmarit daca se respecta normele igienico-sanitare si daca producatorii au toate documentele necesare", ne-a declarat Gheorghita Vlad, purtator de cuvant la Directia Sanitar-Veterinara. Au fost controlati 17 producatori particulari care avea la vanzare lapte, oua, miere si alte produse asemanatoare, dar si sase unitati de cmercializare a carnii. S-au aplicat doar sase avertismente, pentru etichetare necorespunzatoare a produselor, intarziere in amenajarea corespunzatoare a depozitului frigorific si neprezentarea documentelor de inregistrare. Pompierii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bacau au aplicat o amenda in valoare de 500 de lei pentru improvizatii la sistemul electric, dar si doua avertismente pentru deficiente in instruirea angajatilor cu privire la situatiile de urgenta. (A. Gavrila, D. Mincu)















