Deputatul Constantin Avram, presedintele conservatorilor bacauani, a fost unul dintre initiatorii proiectului de fuzionare a Partidului Conservator (PC) si Partidului Liberal Reformator (PLR).

“Am sustinut ideea de alianta sau de fuziune chiar din prima etapa, care a insemnat constituirea grupurilor parlamentare comune din Senat si Camera Deputatilor. A doua etapa a fost cea a negocierilor privind criteriile si masurile tranzitorii care trebuie respectate in coordonarea aliantei pâna in ianuarie 2017”, a declarat Constantin Avram.

Noua formatiune se va numi ALDE (Alianta Liberalilor si Democratilor) si va fi condusa de doi copresedinti: Daniel Constantin, liderul PC, si Calin Popescu Tariceanu, liderul PLR.

PUBLICITATE

Organizatiile judetene vor fi conduse de un singur presedinte acolo unde exista un singur parlamentar, de doi copresedinti acolo exista doi parlamentari, câte unul din fiecare partid, sau nu exista niciun parlamentar PC, respectiv PLR, conducerea fiind asigurata in acest caz de actualii presedinti ai filialelor judetene.

In judetul Bacau, doar PC are un parlamentar, acesta fiind Constantin Avram, care va conduce ALDE Bacau.

Adrian Mironescu, liderul PLR Bacau, va fi vicepresedinte. Constantin Avram face parte si din Comisia de fuziune care va coordona ALDE la nivel national si va media eventualele probleme din teritoriu. “Scopul nostru este acela care a rezultat din cercetarile sociologice potrivit carora niciunul dintre partide nu ar fi atins pragul parlamentar la viitoarele alegeri si din principiul «Unirea face puterea», a declarat deputatul. Vrem sa devenim a treia forta politica a tarii.”

ALDE (PCAPLR) va ramâne in arcul guvernamental si va sustine programul USL, votat de români in 2012, mai arata Avram. Numele aliantei este identic cu cel al formatiunii din Parlamentul European pe care PNL a parasit-o pentru a se afilia Partidului Popular European, alaturi de PDL.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

  1. Felicitari, pentru aceasta constructie politica, CU SUFLU BACAUAN( deputat Avram Constantin-PC), prin aceasta cred ca politicienii din Bacau, se vor impune ,,politic” la nivel national, judetul Bacau marginalizat din acest punct de vedere de o mare perioada da timp.
    SUCCES, ALDE.

LĂSAȚI UN MESAJ